Udinese pokazao interes: Povremeni Zmaj seli u Seriju A?
Foto: T. Hebib

Haris Hajradinović

Udinese pokazao interes: Povremeni Zmaj seli u Seriju A?

E. Ganibegović

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Hajradinović mogao bi ovog ljeta napraviti transfer karijere.

Kako je objavila italijanska La Gazzetta dello Sport, a što je iz izvora bliskih fudbaleru potvrđeno za SportSport.ba, za njegove usluge zainteresovan je Udinese.

Hajradinoviću 30. juna ističe ugovor s turskim superligašem Kasimpašom, pa bi u redove italijanskog kluba prešao potpuno besplatno.

Ovaj vezni fudbaler prošle sezone skrenuo je na sebe pažnju dobrim partijama u turskoj Superligi gdje je nastupio na 36 utakmica, postigao dva gola i dodao sedam asistencija.

Podsjetimo, Hajradinović je dijete FK Željezničar, igrao je još za Olimpik, Inter Zaprešić, AS Trencin, Gent, Haugesund i Osijek prije dolaska u Kasimpašu u januaru 2019. godine.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je pet puta i postigao jedan pogodak, a u mandatu selektora Ivayla Peteva zaigrao je samo u septembru 2021. godine u pobjedi nad Olimpijskom reprezentacijom Kuvajta (1:0).

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju da pređe u Udinese, tamo bi se pridružio bivšem bh. reprezentativcu Mati Jajalu.

Također, ovaj klub je još ranije pokazao interes za još jednog bh. fudbalera, a u pitanju je veznjak Konyaspora, Amir Hadžiahmetović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi