Drama za pamćenje: Đurić i društvo bili su nokautirani, ali onda stigao šok na Sardiniju
FOTO: EPA

Završena je sezona u Seriji A

Drama za pamćenje: Đurić i društvo bili su nokautirani, ali onda stigao šok na Sardiniju

H. Zilić

Nije moglo bez drame i kada je u pitanju borba za opstanak u posljednjem kolu Serije A.

Tražio se treći putnik u Seriju B sa ekipama Genoe i Venezije, a knjiga je prije posljednjeg kola pala na dva slova, to su bili Salernitana ili Cagliari.

Salernitani je trebao trijumf protiv Udinesea da ne bi razmišljali o tome šta radi Cagliari i da matematički budu sigurni, međutim, Đurić i društvo odigrali su katastrofalan meč i Udinese je slavio sa 0:4.

Nakon večeršanje blamaže, Salernitana je čekala vjesti iz Venezije i neko čudo, gdje Cagliari nije smio osvojiti više od boda. Remi i poraz Cagliarija ostavljao je Salernitanu u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tim sa Saradinije je napadao protiv Venezije, tražio pogodak koji garantuje opstanak, ali završeno je 0:0 i Cagliari je tako ispao u Seriju B.

Na kraju sezone Salernitana je imala 31 boda na 17. poziciji, a Cgaliari bod manje na 18. poziciji. Genoa je završila na 19, mjestu sa 28 bodova, dok je fenjeraš u ovoj sezoni ekipa Venezije koja je skupila 27 bodova u 28 odigranih kola.

Top Komentari

djenanj
Drago mi je zbog Đurića da je Salernitana opstala u Serie A
15 0
Emir.D
Da i meni je drago za Đurica . Iako su trebali davno da zavrse opstanak i to kad su u 98 min dobili gol kod kuce za 1:1 bas protiv Caglaria. Al eto uspijeli su.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti