Haris Handžić karijeru nastavlja u dalekom Libanu

Potpisao za Al Ahed

Haris Handžić karijeru nastavlja u dalekom Libanu · Zvanično

E. Čaušević

Iskusni bh. napadač Haris Handžić na kraju prošle sezone napustio je Sarajevo.

Handžić se u bordo klub vratio na ljeto 2018. godine, ali na kraju sezone odlučio je da napusti klub s Koševa nakon što mu je istekao ugovor.

Ovaj 31-godišnji napadač odlučio je ponovo da se okuša u inostranstvu i to u dalekom Libanu.

Naime, Handžić je potpisao ugovor s tamošnjim Al Ahedom, a libanonski klub ozvaničio je njegov dolazak putem Instagrama.

Al Ahed je u prošloj sezoni završio na petoj poziciji na tabeli i imali su deset bodova manje od prvoplasiranog Al Ansara.

Handžiću je ovo novi odlazak van granica naše zemlje, a prvi put otišao je početkom 2009. godine kada je iz Sarajeva prešao u Lech.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored toga ovaj napadač u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Velež, Rudar Prijedor, Vaduz, Borac, Ufu, Rijeku, Debrecen i Zrinjski.

Handžić je u prošloj sezoni u svim takmičenjima u dresu Sarajeva odigrao 39 utakmica, te je postigao sedam golova i upisao šest asistencija. Sezonu je završio titulom pobjednika Kupa BiH.

Top Komentari

hotonjskimaher
Kad promasi 5 zicera u 2 utakmice ljudi ce ga ganjat sjekirama
15 1
Ajax11
Nadam se da u Libanonu imaju jakih apaurina
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi