Član zlatne generacije Zmajeva završio karijeru i odmah počinje raditi u Španiji kao trener

Medunjanin okačio kopačke o klin

Član zlatne generacije Zmajeva završio karijeru i odmah počinje raditi u Španiji kao trener

Eldar Ganibegović

Kopačke igrača iz zlatne generacije Zmajeva mahom su okačene o klin, a to je danas uradio još jedan fudbaler. U pitanju je Haris Medunjanin.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Medunjanin, odlučio je da završi fudbalsku karijeru nakon epizode u nizozemskom Zwolleu.

S osam golova i četiri asistencije u minuloj sezoni on je ovom timu pomogao da se plasira u elitni rang nizozemskog fudbala, no tamo neće igrati.

Zwolle je potvrdio da će Medunjanin odmah krenuti raditi kao trener i to sa dosadašnjim trenerom ovog kluba Dickom Schreuderom.

Nije objavljeno gdje će spomenuti dvojac raditi, ali nizozemski mediji javljaju da će Medunjanin i Schreuder predvoditi španski Castellon koji se takmiči u Primeri Federaciun - Grupa 2, trećem rangu španskog fudbala.

Medunjnanin je karijeru i počeo u Nizozemskoj u kojoj je proveo djetinjstvo nakon bijega od rata u Bosni i Hercegovini, te je igrao za AZ Alkmaar i Spartu iz Rotterdama. 

Oglasi

Do dolaska u Zwolle 2022. godine promijenio je dosta klubova, te igrao za Real Valladolid, Maccabi Tel Aviv dva puta, Gaziantepspor, Philadelphiju i Cincinnati. 

S U21 reprezentacijom Nizozemske bio je prvak Evrope, no odlučio se u seniorskoj konkurenciji predstavljati Bosnu i Hercegovinu, te je odigrao 60 utakmica i postigao devet golova.

Posebno se pamti onaj gol u Rigi protiv Latvije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine kada je od komentatora Marjana Mijajlovića dobio nadimak "Sarajevski šmeker".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Svakako će Medunjanin ostati upamćen kao legenda fudbalske reprezentacije BiH i član zlatne generacije koja je izborila prvo i nažalost do sada i jedino veliko takmičenje. 

Top Komentari

Mowzilla
Hvala ti za sve Hare i da aBd obnasas jednu funkciju i unutar bh. fudbala, pa makar bio samo pomocni trener ⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi