Ugodan razgovor i dres na poklon: Koji bh. fudbaler je ugrabio 'sedmicu' Cristiana Ronalda?

Mnogi su se pitali

Ugodan razgovor i dres na poklon: Koji bh. fudbaler je ugrabio 'sedmicu' Cristiana Ronalda?

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine iza sebe ima buran period u kojem je doživjela dva poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Portugal je razbio bh. tim s 3:0, a zatim je u Zenici slavio Luksemburg s 2:0. Nekada velika zvijezda Miralem Pjanić nije se vidio na ovim utakmicama, ali on s meča u Lisabonu odlazi s dresom Cristiana Ronalda.

Miralem Pjanić odavno više nije onaj stari. S 33 godine ovaj vezni fudbaler daleko je od najboljih dana i u utakmicama protiv Portugala i Luksemburga nije pokazao apsolutno ništa.

"Miralem Pjanić se od 30. minute hvata za nogu. Hvataju ga grčevi. Selektor ima na klupi 10-12 ljudi oko sebe i nije mi jasno da mu niko nije u stanju da kaže 'Pjana više ne može'", riječi su Marka Topića za BHT nakon utakmice protiv Luksemburga.

Ipak, s jedne od utakmica Pjanić odlazi s lijepim poklonom. On je u Lisabonu dobio dres od Cristiana Ronalda s kojim je nekada dijelio svlačionicu Juventusa.

[twitter]https://twitter.com/TotaIRonaIdo/status/1670868562464866312[/twitter]

Oglasi

CR i Pjanić su obavili kratak razgovor. Potom mu je Miralem zatražio dres koji će mu definitivno ostati kao lijepa uspomena.

Ronaldo je dres Juventusa nosio od 2018. do 2021. godine, dok je Pjanić za Bianconere nastupao od 2016. do 2020. godine.

Na kojem nivou je igrao utakmice protiv Portugala i Luksemburga neće biti iznenađenje ako ga novi selektor izostavi sa spiska za naredne akcije. Jednostavno je čovjek bio nevidljiv.

Miralem Pjanić najavljuje novu karijeru: "Definitivno to želim"

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (33) otkrio je u razgovoru za Gazzetta dello Sport kako po završetku igračke karijere želi postati trener. Ima veliku želju ostati u fudbalu i pokazati svoje znanje.

Igrao je bh. fudbaler odlično u dresu Juventusa i Rome, ali je karijera krenula padati odlaskom u Barcelonu.

Sada je Pjanić član Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Izvjesno je da će u ovom klubu okončati karijeru, a nakon toga namjerava postati trener.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Volim fudbal. Definitivno bih volio postati trener kako bih drugima prenio ono što znam i kako vidim fudbal", rekao je Miralem Pjanić za Gazzetta dello Sport.

Miralem Pjanić je profesionalnu karijeru počeo u francuskom Metzu, a zatim je nastupao za Lyon, Romu, Juventus i Barcelonu.

Top Komentari

Lobudaraczapamcenje
Vidi ga dva dresa jamio ??
0 0
BordoBijeli1946
E čuj mnogi su se pitali ahahahahhahahahah I jedno pitanje za moderaciju administraciju: Kakve veze Šakira (pjevačica) ima sa sportom i kakve veze sa sportom ima ko nju guzi? Pretvarate se u informer.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi