Fudbaler sa istetoviranim ljiljanima u subotu je doživio najveće poniženje u karijeri!

Trener je bio jasan

Fudbaler sa istetoviranim ljiljanima u subotu je doživio najveće poniženje u karijeri!

Admin Čaušević

Zahvaljujući svojim roditeljima mnogi sportisti u inostravnu nisu zaboravili svoje korijene, a neki su toliko ponosni na Bosnu i Hercegovinu i da imaju tetovaže posvećene zemlji svog porijekla. Među njima je i fudbaler koji prolazi kroz najteži period u karijeri.

Iako nikada nije zaigrao za BiH i rođen je daleko od naše zemlje Haris Seferović nikada nije krio svoju ljubav prema Krajini i Sanskom Mostu, rodnom gradu njegovih roditelja.

Seferović je tokom cijele karijere igrao za Švicarsku, ali svoju ljubav prema BiH je pokazao tetovažom ljiljana na laktu lijeve ruke.

Ovaj iskusni golgeter je nedavno nastupao na Svjetskom prvenstvu gdje je dobio priliku u tri utakmice utakmice. Svaki put je ušao sa klupe, ali nije uspio postići gol.

Kada se vratio klupskim obavezama, dočekao ga je hladan tuš. Inače, Seferović je igrač Benfice, ali ove sezone igra na posudbi u Galatasarayu.

Oglasi

Razočaran njegovim partijama trener turskog velikana Okan Buruk je zatražio da se 30-godišnjaku prekine posudba i da se pošalje nazad u Benficu.

Seferovićeve partije ove sezone su daleko od očekivanih. U prvenstvu je skupio svega osam nastupa i nije postigao gol.

Posljednji bolan udarac je doživio prije nekoliko dana u utakmici Kupa Turske Keciorengucu kada je promašio penal nakon čega mu je gol poništen.

Naime, Seferović je šutirao sa bijele tačke i pogodio stativu, da bi poslije toga loptu proslao u mrežu, međutim gol je bio neregularan, tačnije za takve situacije se dosuđuje ofsajd.

Inače, oba svoja gola u dresu Lavova sa Bosfora dugogodišnji reprezentativac Švicarske je postigao upravo u Kup takmičenju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Blijeda partija protiv gostiju iz Ankare je na neki način bila kap koja je prelila čašu pa je odmah nakon toga Buruk i zatražio njegov odlazak.

Galatasaray je za posudbu Benfici platio 1.5 miliona eura, uz to je pruzeo kompletnu Seferovićevu platu u iznosu od 2.3 miliona eura.

Top Komentari

nestofino
Eh ovo je ta PRIČA patriotizma ⚜️.
A ti @HamzaVojvoda pogledaj na BHT1 prijenos MISE u ime svetog katoličkog blagdana šta znači Bog i kako treba biti PONIZAN a ne BAHAT. Kako treba poštovati SVE ljude / INSANE ovog svijeta / dunjaluka.
Poštuj druge i drugačije da bi tebe poštovali. Ž !!!
5 2
Barbarez9
J…vam on mater i vas clanak..da nema ljiljana ne bi ni pisali o njemu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti