Seferović umjesto junaka postao tragičar Švicarske

Nije se proslavio

Seferović umjesto junaka postao tragičar Švicarske

A. Čaušević

Švicarska je napravila korak nazad u borbi za direktan plasman na Evropsko prvenstvo. 

Švicarci su Belfastu bili gosti Sjevernoj Irskoj i nisu uspjeli pobijediti nakon što je meč završen 0:0.

Tokom Evropskog prvenstva Haris Seferović je bio junak Švicaraca, mogao je to postati i i na Windsor Parku, ali se nije proslavio.

Sudija Lechner je nakon konsultacija sa VAR sobom u 33. minuti pokazao na bijelu tačku, a odgovornost je preuzeo napadač rodom iz Sanskog Mosta.

Seferović je šutirao penal, međutim nije uspio pogoditi. Tačnije njegov udarac je odbranio golman domaćih Peacock-Farrell. Promašaj pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U drugom meču grupe C Italija je bila ubjedljiva protiv Litvanije s 5:0 te sada ima 14 bodova na prvom mjestu. Švicarski su drugi sa osam, dok Sjeverna Irska ima 5.

Italijani će u oktobru igrati završni turnir Lige nacija, dok će Švicarci biti domaćini Sjevernoj Irskoj. S eventualnom pobjedom bi praktično osigurali drugo mjesto.

Top Komentari

CrveniBar
Jesi li ovo kvalifilacije za evropsko kako pise novinar ili su ipak za svjetsko?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi