Penal iz drugog ugla: Tragičar Seferović jednostavno nije imao šanse
Foto - Screenshot

Navijači su 'razlog' promašenog penala?

Penal iz drugog ugla: Tragičar Seferović jednostavno nije imao šanse

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Švicarske nije uspjela savladati Sjevernu Irsku u susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Meč na Windsor Parku u Belfastu završen je rezultatom 0:0, a tragičar je napadač Benfice Haris Seferović, koji je promašio penal u 33. minuti meča.

Golman Sjeverne Irske Bailey Peacock-Farrell sjajno mu je odbranio udarac, ali momak porijeklom iz Bosne i Hercegovine veoma slabo je i šutirao.

Seferović kao da se prepao navijača koji su bili iza gola Sjeverne Irske. Ispunjena tribina je zvižducima ispratila njegov šut, a nakon promašaja uslijedio je pravi delirijum.

Kamera postavljena iz drugog ugla jasno pokazuje kakva je atmosfera vladala u Belfastu i u Seferovića se očigledno uvukla nervoza prije šuta. Nije mu bilo svejedno šutirati u ovakvim uslovima i promašio je veliku šansu da donese svom timu vodstvo.

Na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo. Švicarci su ostali drugi u grupi C sa osam bodova, šest manje od Italije, ali i uz dvije utakmice manje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Borit će se ova selekcija sasvim sigurno za prvo mjesto do kraja kvalifikacija, ali sa dodatna dva boda taj cilj bi bio mnogo bliži.

Haris Seferović će sa druge strane svoj 25. gol u dresu reprezentacije Švicarske tražiti u drugim utakmicama. Jučerašnji meč bio mu je 80. u nacionalnom timu.

Top Komentari

BlueBoys
Lose sam spavao skroz....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi