Čini se da u BiH niko nije svjestan kakva je gol mašina Haris Tabaković
Novi gol reprezentativca Bosne i Hercegovine

Gol za pobjedu u 90. minuti

Čini se da u BiH niko nije svjestan kakva je gol mašina Haris Tabaković

Midhat Šljivak

Haris Tabaković pogodio je za pobjedu Herthe na gostovanju kod Paderborna (3:2) u 28. kolu Druge Bundeslige i ovim pogotkom je došao do vrha liste strijelaca u Cvajti.

Hertha je na nevjerovatan način došla do tri boda na gostovanju kod Paderborna. Tim iz Berlina je gubio do 87. minute, ali na kraju kući nosi puni plijen.

Domaći tim do vodstva stiže u 16. minuti. Obermair je zabio za 1:0, ali Hertha samo što je krenula s centra preko Barkoka postiže gol za 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a Paderborn bolje ulazi u drugo poluvrijeme. Musliu postiže pogodak za 2:1 u 60. minuti i činilo se kako će domaći doći do pobjede.

Međutim, uslijedio je fenomenalan završetak meča od strane berlinskog tima i s dva gola u finišu dolaze do preokreta u pobjede.

Oglasi

Izjednačenje gostima u 87. minuti donosi Hussein, a zatim u 90. minuti Haris Tabaković koristi dodavanje Maze i postiže pogodak za konačnih 3:2.

OVDJE pogledajte novi pogodak bh. napadača kojim je Staroj dami donio tri boda na teškom gostovanju.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine ovo je 18. pogodak ove sezone u Cvajti i prvi je strijelac Druge Bundeslige.

Hertha je ovom pobjedom skočila na šesto mjesto tabele s 51 bodom i imaju još šanse da uhvate treće mjesto i plasman u doigravanje za plasman u Bundesligu..

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Bundesliga, 28. kolo:

Paderborn - Hertha 2:3

Top Komentari

BosanskaSvedska
Masalna se kaze!
3 1
Drakula
Nismo svjesni kakve igrace imamo u drugim ligama.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi