Bayern i Flick počeli pregovore, a onda se saznalo ime potencijalnog asistenta - Nastala je ludnica
FOTO: EPA

Navijači Bayerna bili bi prezadovoljni

Bayern i Flick počeli pregovore, a onda se saznalo ime potencijalnog asistenta - Nastala je ludnica

Esmer Oštraković

Uprava Bayerna već dugo traga za novim trenerom koji će od početka naredne sezone voditi ovu ekipu u pohod na titule u Njemačkoj, ali i u Ligi prvaka.

Odavno je jasno da Thomas Tuchel odlazi iz Bayerna. Upravo Tuchel je sam najavio svoj odlazak iz Minhena i to nakon što e tim igrao loše i nakon što je postalo jasno da neće biti prvaci Njemačke.

Nakon toga krenuli su čelnici Bayerna u potragu za novim trenerom, ali još uvijek nisu uspjeli da pronađu nekoga ko bi se prihvatio posla.

Xabi Alonso je bio prvi izbor čelnika Bayerna. Pokušali su ga dovesti, ali on je odlučio da i naredne sezone ostane na klupi Bayer Leverkusena.

Probali su nakon toga čelnici Bayerna nagovoriti Nagelsmanna da preuzme Bayern, ali on je odlučio produžiti ugovor sa reprezentacijom Njemačke, te ostaje selektor.

Oglasi

Činilo se nakon toga da je sve dogovoreno sa trenutnim selektorom Austrije Ralfom Rangnickom, ali i on se u posljednji trenutak predomislio i odbio je ponudu čelnika Bayerna.

Nakon što je prije nekoliko dana otkriveno da je novi glavni kandidat za klupu Bayerna Hansi Flick, sada je gotovo jasno da će on preuzeti klupu ovog tima.

"Ukoliko Flick prihvati punudu i vrati se na mjesto trenera Bayerna jedan od asistenata trebao bi mu biti Miroslav Klose.

Pregovori sa Flickom traju. Toni Tapalović je također dio planova. Bivši trener golmana Bayerna želi da radi kao asistent u budućnosti", tvrdi Plettenberg.

Oglasi

Klose je u svojoj trenerskoj karijeri radio kao pomoćnik u reprezentaciji Njemačke, a zatim je bio trener u-17 ekipe Bayerna, te pomoćnik upravo u Bayernu.

Od početka sezone 2022/23 pa sve do 20. marta 2023. godine bio je trener Altacha, a sada bi se mogao vratiti u Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navijači Bayerna naravno mnogo vole Klosea, te je nastala prava ludnica među njima kada su saznali da bi se nekada sjajni napadač mogao vratiti u njihov klub.

Kada je riječ o Flicku on se dugo povezivao sa preuzimanjem Barcelone, navodno su obavljeni i pregovori, ali Xavi je na kraju ostao na kormilu ovog tima, a tamo će biti i naredne sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti