Gdje god se okreneš Kane: Englez u Minhenu pravi nešto što niko prije nije

Gdje god se okreneš Kane: Englez u Minhenu pravi nešto što niko prije nije

Edmir Škorić

Zvijezda Bayerna Harry Kane ne postavlja rekorde samo na terenu. Engleski reprezentativac sprema se postaviti još jedan rekord i izvan terena, čime dokazuje koliko je popularan u cijelom svijetu.

Kane je stigao ovog ljeta u Bayern iz Tottenhama. U Engleskoj slovi za veliku zvijezdu, ali ništa manje nije zvijezda i u Njemačkoj. Štaviše, sudeći po broju prodanih dresova, trenutno veće nema u Bundesligi.

Prema njemačkom magazinu "Kicker", Bayern je prodao više od 100.000 Kaneovih dresova, čime 30-godišnji napadač postaje prvi profesionalac koji je u jednoj sezoni dosegao toliki broj prodanih dresova.

„Nikad prije nije toliko ljudi posjetilo naše kanale društvenih mreža kao na dan kada je stigao. Veoma smo zadovoljni što sada nosi naš dres: Harry Kane, sportska zvijezda i džentlmen koji je dobar za Bayern, i želimo mu pomoći da unese još nekoliko titula u svoju karijeru", rekao je nedavno izvršni direktor Jan-Christian Dreesen na godišnjoj skupštini kluba.

Za vikend kada je Englez samo potpisao ugovor, prodato je oko 20.000 dresova. Transferom Engleza donekle su išli "all in", ali vrijedilo je.

Sa 17 golova u 11 utakmica, Kane je postavio rekord. Kako prenosi “Kicker”, Bayern očekuje da će Kane do Božića oboriti rekord po prodatom broju dresova jednog igrača u sezoni. Rečeno je da je broj blizu 100.000.

U finansijskoj 2022/23. godini prihod od prodaje opreme iznosio je 110,2 miliona eura. Prihodi od dresova Kanea nisu uključeni i bit će zabilježeni samo za sezonu 2023/24.

Samo Ronaldo i Lukaku uspješniji od Kanea

Kane je trenutno sa reprezentacijom Engleske. Napadač Bajerna postigao je osmi gol u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u pobjedi od 2:0 protiv Malte. Češće su zabijali samo Cristiano Ronaldo i Romelu Lukaku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On će i večeras imati priliku za igru protiv Sjeverne Makedonije, gdje njegova reprezentacija igra posljednji meč u kvalifikacijama, no nije poznato hoće li se Kane naći u sastavu jer su Englezi, kao što je poznato, ranije osigurali odlazak na Euro.

To Evropsko prvenstvo narednog ljeta bit će posebno sa samog Kanea jer se igra u Njemačkoj, u zemlji u kojoj se sjajno snašao u prvih nekoliko mjeseci, a nije isključeno da će s Engleskom upravo na Allianz-Areni u Minhenu odigrati neke mečeve.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Hahhahaha Kane nikad ništa nije osvojio a direktor Bayerna kaže želi mo mu pomoći da osvoji još titula u svojoj karijeri....valjda sa osvoji prvu titulu....a vjerojatno neće ove sezone jer Bayer Leverkusen će osvojiti Ako Bog da
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi