U Minhenu je neobično tiho - Razlog su Manuel Neuer i Thomas Muller
Foto - EPA

Bez pregovora s iskusnim duom

U Minhenu je neobično tiho - Razlog su Manuel Neuer i Thomas Muller

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern odlučio je odgoditi pregovore o novim ugovorima za dvije klupske zvijezde Manuela Neuera i Thomasa Mullera. Njima saradnja s Bayernom važi do ljeta naredne godine i za sada još uvijek nema naznaka o potpisivanju novih.

Manuel Neuer i Thomas Muller već su godinama unazad nositelji igre minhenskog Bayerna. Obojica su učestvovala u velikim uspjesima, zadužili su klub sjajnim nastupima i bili su nedodirljivi članovi tima.

Međutim, usprkos tome rukovodstvo Bayerna odlučilo je da odgodi pregovore o novim ugovorima s iskusnim dvojcem. Oni su za klub vezani do ljeta naredne godine i još uvijek nije poznato hoće li saradnja biti nastavljena.

Vijesti koje dolaze iz Njemačke tvrde da Bayern ima odlične odnose s obojicom fudbalera. Zbog toga se i ne žuti s pregovorima jer su svi uvjereni kako neće biti nikakvih problema u dogovoru za nastavak saradnje.

Posebno se to odnosi na Manuela Neuera. 37-godišnji čuvar mreže želi braniti još nekoliko sezona i s njim će gotovo sigurno ugovor biti obnovljen bez ikakvih problema.

Oglasi

S druge strane kod Thomasa Mullera postoji određeno nezadovoljstvo. Nije 34-godišnjak sretan s ulogom rezerve i smatra da bi kao jedan od vođa svlačionica morao biti više na terenu.

Trener Thomas Tuchel međutim ne vidi stvari tako i za njega se Muller kao i svi drugi mora izboriti za mjesto na terenu. Ipak, rukovodstvo bavarskog velikana uvjereno je kako će i s njim sve biti dogovoreno jako brzo i da će nastaviti saradnju s timom.

Manuel Neuer je član Bayerna od 2011. godine i nastupio je 494 puta za bavarskog velikana. Proteklih godinu dana proveo je van terena zbog povrede, a u prethodnom desetljeću je s klubom osvojio sve što je mogao.

Thomas Muller je kompletnu karijeru proveo u Bayernu. Debitovao je 2008. godine, nastupio je u 680 utakmica i postigao je 237 golova.

Ko su najplaćeniji igrači Bayerna?

Minhenski Bayern izdvaja ogromne cifre za plate fudbalera, a Manuel Neuer i Thomas Muller su godinama u samom vrhu po primanjima.

Oglasi

Do ove sezone ovaj duo je bio na vrhu liste po plati, no pretekao ih je Harry Kane koji na godišnjem nivou u Bayernu uzima 25 miliona eura bruto.

Neuer je na drugom mjestu s bruto platom od 21 milion euro. Muller zarađuje pola miliona manje, a na magičnoj cifri od 20 miliona eura je još Leroy Sane.

Ogromne zarade imaju i ostali fudbaleri. Joshua Kimmich uzima 19.5 miliona eura, Serge Gnabry gotovo 19, Leon Goretzka 18, Kingsley Coman 17...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba svakako napomenuti da je porez u Njemačkoj gotovo 50 posto i da je neto plata ovih fudbalera znatno manja od cifri koje su prikazane, ali i pored toga su zaista velike.

Od članova prvog tima najmanje zarađuje rezervni golman Daniel Peretz kojem je godišnja bruto plata milion i po eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti