Pa čemu služi VAR!? Nad Kaneom napravljen čist penal, a onda  pomračenje uma sudaca iz Portugala!

Nevjerovatna situacija

Pa čemu služi VAR!? Nad Kaneom napravljen čist penal, a onda pomračenje uma sudaca iz Portugala!

Eldar Ganibegović

Engleska u 9. kolu kvalifikacija za EURO večeras dočekuje Maltu. Već je Gordi Albion na EP-u i večeras će vjerovatno upisati pobjedu, ali suci iz Portugala bacili su mrlju na ovaj meč.

U terminu od 20:45 Engleska dočekuje Maltu u Londonu u okviru 9. kola kvalifikacija za EURO. Nakon prvih 45 minuta rezultat je 1:0, a autogol u 8. minuti postigao je Pepe.

Zanimljivo je da je u udarcima 2:3, a u okvir gola 0:0 što dovoljno govori koliko je utakmica dosadna i beznačajna i jednima i drugima.

Glavni detalj iz prvog poluvremena osim tog autogola desio se u 28. minuti. U centru pažnje našli su se suci iz Portugala.

Naime, golman Malte Henry Bonello je u svom kaznenom prostoru srušio Harryja Kanea. Svi su mislili da je penal, svi osim sudija.

Glavni sudija ove utakmice je Luis Godinho. On je Harryju Kaneu odlučio dati žuti karton zbog navodnog simuliranja. 

Oglasi

Nije sporno, greške se dešavaju, ali zašto onda postoji VAR? Hugo Miguel i Helder Malheiro su u VAR sobi, ali nisu intervenisali i poništili odluku glavnog sudije. 

Inače, u istoj grupi meč igraju Italija i Sjeverna Makedonija. Prvaci Evrope vode s 3:0 i u posljednjem kolu će s Ukrajinom odlučivati o direktnom plasmanu u Njemačku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Od ostalih utakmica u ovom terminu, Danska i Slovenija igraju 1:1 nakon prvih 45 minuta i upravo su te dvije selekcije na vrhu svoje grupe i blizu plasmana.

Poljska vodi protiv Češke 1:0, na tabeli uživo je druga u grupi, ali teško da će se plasirati na EURO jer će im biti, u slučaju pobjede večeras, biti potreban remi Češke i Moldavije u posljednjem kolu - u suprotnom pobjednik tog duela uz Albaniju ide na EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi