Harry Kane ne zna ni je li pošao ili došao: Englez kao izgubljeni kompas, još se traži...

Novi fudbaler Bayerna

Harry Kane ne zna ni je li pošao ili došao: Englez kao izgubljeni kompas, još se traži...

Admin Čaušević

Prvi meč u dresu Bayerna je pokazao da će Harryju Kaneu trebati neko vrijeme da se adaptira na novu sredinu, a možda i najvažniji segment kojeg će morati riješiti je jezička barijera. 

Kane je dobio pola sa da u ubjedljivom porazu Bayerna protiv RB Leipziga sa 0:3. Dominirao je Dani Olmo koji je kompletiao hat-trick.

Sasvim očekivano Englez je bio prva atrakcija večeri, magnet za objektive, ali i za kamere nakon možda i najzvučnijeg transfera u Evropi ovog ljeta.

Sjajni golgeter je djelovao poprilično izgubljeno kako na klupi, tako i na terenu te će morati proći proces adaptacije.

Posted by Out of context football2 on Saturday, August 12, 2023
Oglasi

Kamere su ga u jednom trenutku snimile kako kreće da pruža ruku jednom od članova Bayerna, a kad je shvatio da do pozdrava neće doći, onda se ponašao kao da se ništa nije ni desilo.

Bez sumnje Kane je jedan od najboljih napadača današnjice, međutim prelazak u novi klub u drugoj ligi nikad nije jednostavna stvar. 

Bayern je prošlog ljeta totalno promašio dovođenjem Sadia Manea iz Liverpoola, a svi u Bavarskoj vjeruju da novu zvijezdu iz Premiershipam ne čeka takva sudbina. 

I tokom utakmice sada već bivši kapiten Tottenhama je imao zanimljivu situaciju kada su Bavarci tražili penal.

Kenuo je Kane da protestvuje kod sudije Dankerta, a onda se sjetio da ne zna njemački jezik te je samo šutio i gledao šta rade njegovi saigrači.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern odavno nije počeo sezonu ubjedljivijim porazom i može se reći da se alarmi na Allianz Areni već pale i čini se da mane iz prošle sezone još uvijek nisu stvar prošlosti. 

Doveo je njemački prvak niz pojačanja ovog ljeta, pa je jasno da će trebati neko vrijeme da se karte poslože...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Ti si druze retard, kakve sve gluposti pišeš!
1 0
C.Banks
Heri Kejn je na svom mjestu, a uprava Bajerna, sa trenerom i igracima su izgledali pogubljeno, bez ikakve taktike, ičeg
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije