Harry Kane odbio Bayern, Srbin nova 'devetka' bavarskog giganta?
Porušio je sve rekorde u dresu Tottenhama i sada je došao red na nove izazove. Međutim, to neće biti Bayern (Foto: EPA)

Bayern lovi napadača

Harry Kane odbio Bayern, Srbin nova 'devetka' bavarskog giganta?

M. Šljivak

Engleski napadač Harry Kane (29) odbio je ponudu minhenskog Bayerna. Njemački Bild tvrdi da je Kane saopštio rukovodstvo bavarskog velikana kako želi ostati u Premier ligi. Njemački šampion sada se okrenuo dovođenju srpskog fudbalera iz Juventusa Dušana Vlahovića.

Harry Kane rekao je 'NE' ponudi minhenskog Bayerna. Sjajni napadač Tottenhama odbio je mogućnost odlaska u inostranstvo i prema svemu sudeći će ostati u Premier ligi.

Ako odluči napustiti redove Spursa u ljetnom prijelaznom roku, Kane će potpisati za Manchester United. U igri je bio i Real Madrid, ali Kaneu se ne ide u inostranstvo i mnogo je izvjesniji ostanak na Ostrvu.

Bayernu je tako otpala prva opcija za poziciju napadača. Zbog toga su se, piše Bild, odlučili okrenuti drugim rješenjima, a prvi izbor im je sada postao napadač Juventusa Dušan Vlahović.

Srpski napadač u Torinu nije previše sretan. Defanzivna igra trenera Massimiliana Allegrija uništava njegov napadački potencijal i on je spreman da se okuša negdje drugo.

Oglasi

Navodno je Vlahović već obavio razgovore s trenerom Bayerna Thomasom Tuchelom. Ovaj mu je saopštio kako ga veoma cijeni i da bi ga volio vidjeti u svojim redovima.

Juve nema ništa protiv prodaje Vlahovića. Za Srbina je postavljena cijena od 80 miliona eura i ostaje nam da vidimo hoće li on na kraju postati nova 'devetka' Bayerna.

Pored Vlahovića s njemačkim šampionom se povezuje i francuski reprezentativac Randal Kolo Muani. Ipak, Tuchel preferira Vlahovića i čini sve da ga dovede u Minhen.

S druge strane Harry Kane bi mogao završiti na Old Traffordu. Iako još uvijek ništa zvanično nije potvrđeno, 29-godišnji napadač bi konačno mogao napustiti Tottenham i zainteresovan je za dres Crvenih đavola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trofeji su ti koji su ga natjerali na ovaj korak. Kane je u zrelim godinama, a nije osvojio ništa, te smatra da će s Unitedom imati mnogo više prilike da dođe do određenih titula.

Kane je u dresu londonskih Pijetlova odigrao 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova. Trofeji su izostali i čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi