Harry Kane imenovao dvojicu defanzivaca protiv kojih mu je bilo najteže igrati

Nije imao dilema

Harry Kane imenovao dvojicu defanzivaca protiv kojih mu je bilo najteže igrati

Edmir Škorić

Engleski reprezentativac Harry Kane imao je priliku u karijeri da igra protiv vrhunskih defanzivnih fudbalera, ali dvojicu je ipak posebno istakao.

Kane je kapiten Engleske i jedan od najboljih napadača koji je igrao u Premie rligi sa preko 200 golova, nastupajući godinama za Tottenham. Vrhunske partije pružao je i u prvoj sezoni u Bayernu.

Sa 62 gola, 30-godišnji Kane najefikasniji je igrač Engleske i njen najbolji strijelac. Dok se nestrpljivo čeka početak Eura gdje će Kane predvoditi jednog od favorita turnira, saznalo se i koja dva defanzivca su mu bila "najgora", odnosno protiv kojih je bilo najteže igrati.

"Postoji nekolicina onih koji su bili najteži s kojima sam se suočio u svojoj karijeri. Rano sam se suočio s Terryjem, on je bio stvarno pametan defanzivac, znao je gdje staviti svoje tijelo, znao je kako zaustaviti moja trčanja, tako da je bilo pravo teško igrati nasuprot njega", rekao je Kane, pa je dodao:

"I onda Chiellini... Igrao sam protiv njega u mečevima protiv Juventusa i Italije i on je jako pametan stoper, jako snažan i nije ga bilo lako 'prevariti' na terenu".

Oglasi

Englez je nastavio odgovarati na druga pitanja o različitim temama, uključujući i to kako je igrati uz južnokorejsku superzvijezdu Son Heung Mina, kojeg je Kane označio kao 'fantastičnog igrača i fantastičnu osobu'.

Na pitanje ko je najbolji igrač s kojim je igrao, Kane je kao svoj izbor naveo bivšu zvijezdu Manchester Uniteda i Engleske Waynea Rooneya.

Kane je u posljednje vrijeme postao predmet ismijavanja jer je u Bayern došao da konačno prvi put u karijeri osvoji trofej, ali bavarski velikan prvi put nakon 12 godina nije osvojio nijedan trofej u sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, za to je najmanje krivac Kane, koji je postigao čak 44 gola na 45 mečeva, a uz to ima i 12 asistencija. On je brzo zaboravio lošu sezonu s Bayernom i okrenuo se pripremama za Euro.

Interesantno je da će 3. juna Kane u Newcastleu s Engleskom ugostiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja će "glumiti" Srbiju, jednogo d rivala Tri lava u Njemačkoj. To će ujedno biti debi za novog bh. selektora Sergeja Barbareza, ali i za nekoliko igrača koji su se prvi put našli na spisku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi