Harry Kane kao iz topa odgovorio na pitanje ko je najbrži, a ko najpodcjenjeniji fudbaler na svijetu
Kane je u prvoj sezoni u Njemačkoj zabio čak 44 gola za Bayern, ali nije osvojio nijedan trofej

Englezov odabir

Harry Kane kao iz topa odgovorio na pitanje ko je najbrži, a ko najpodcjenjeniji fudbaler na svijetu

Edmir Škorić, foto: EPA

Engleski reprezentativac Harry Kane izabrao je najpodcjenjenijeg fudbalera protiv kojeg je imao priliku da igra, a odlučio se izabrati bivšeg kapitnena Liverpoola, s kojim se godinama imao priliku družiti i u reprezentaciji Engleske.

Kapiten Engleske je ljetos napustio Premier ligu i iz Tottenhama prešao u Bayern sa željom da konačno osvaja trofeje, ali već u prvoj sezoni u Njemačkoj nije osvojio niti jedan.

Bayernu je Bayer iz Leverkusena uzeo titulu u Bundesligi, Bavarci su ranije ispali iz Kupa, u Superkupu prije početka sezone izgubili od Leipziga, a nedavno nesretno ispali od Real Madrida u polufinalu Lige prvaka, pa se Kane nada da će u drugoj sezoni imati mnogo više sreće.

Sa 44 gola i 12 asistencija na 45 mečeva u svim takmičenjima, Kane je opravdao sva očekivanja i oduševio sve u Bavarskoj, ali za trofej je trebao pomoć ostatka ekipe i očito boljeg trenera na klupi jer Thomas Tuchel je u potpunosti zakazao nakon što je naslijedio Juliana Nagelsmanna krajem prošle sezone.

Kane je tokom intervua za GOAL birao omiljene igrače, a kada su ga upitali da imenuje prvog igrača koji mu padne na pamet kada čuje riječ "brzina", odabrao je svog sunarodnjaka Kylea Walkera s kojim je igrao u Tottenhamu. Walker je trenutno igrač Manchester Cityja.

Oglasi

Englez je odabrao trenutnog saigrača iz Bayenrna Jamala Musialu za 'potencijala' i imenovao Cristiana Ronalda kao svog najboljeg igrača za velike utakmice. Na pitanje o najpodcijenjenijem igraču, Kane je naveo bivšeg kapitena Liverpoola Jordana Hendersona.

Henderson je proveo više od 10 godina kao igrač Liverpoola i imenovan je kapitenom kluba nakon što je Steven Gerrard otišao 2015. godine. Od tada je bivši vezni igrač Sunderlanda postao jedan od najuspješnijih kapitena kluba jer je kao kapiten osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, UEFA Superkup, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, Carabao kup i FA Community Shield.

Prošlog ljeta Henderson je otišao iz Liverpoola na Bliski istok nakon što je potpisao za saudijsku ekipu Al Ettifaq, koju vodi legenda Redsa Steven Gerrard. Međutim, nakon samo šest mjeseci, Henderson se vratio u evropski fudbal kada je potpisao za Ajax iz Amsterdama.

U 11 nastupa u svim takmičenjima, 33-godišnjak je upisao tri asistencije, ali još nije pogodio mrežu za svoj novi klub. Govoreći nedavno o svojim šansama da se pojavi u sastavu Engleske Garetha Southgatea za EURO 2024., Henderson je rekao: “Uvijek mi je privilegija igrati za svoju zemlju i želim to činiti što je dulje moguće, ali u konačnici se moram usredotočiti na moj posao ovdje i ako to dobro radim i dobro nastupam, to mi daje najbolju moguću priliku da uđem u englesku ekipu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dok se Hendersonov nastup na Euru čini neizvjesnim, Kaneov je siguran, a Engleza bi samo neka nesreća ili neočekivana povreda mogla udaljiti od turnira u Njemačkoj, gdje se već jako dobro afirmisao.

Upravo će Englezi biti prvi test za novog bh. selektora Sergeja Barbareza, koji je jučer objavio spisak igrača za prijateljski meč 3. juna u Newcastleu, a potom ćemo šest dana kasnije u Empoliju gostovati Italiji.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi