Koulibaly nazvao Terryja da ga pita za broj 26, navijači su oduševljeni kako je sve završilo

Novi stoper Plavaca

Koulibaly nazvao Terryja da ga pita za broj 26, navijači su oduševljeni kako je sve završilo

Edmir Škorić

Novo pojačanje Chelseaja Kalidou Koulibaly uspio je za kratko vrijeme da stekne poštovanje navijača nakon jednog poteza.

Koulibaly je u Chelsea došao za 33 miliona funti iz Napolija, a 31-godišnji stoper nosit će broj 26. Naravno, ovaj broj u Chelseaju ima posebnu težinu jer je pripadao Johnu Terryju i niko ga nije nosio nakon što je legendarni kapiten napustio Stamford Bridge.

Koulibaly je želio broj 26, jer je isti nosio i u Napoliju, a sada je odlučio da lično nazove Terryja i da ga upita da li je u redu da taj broj pripadne njemu.

"Johne, htio sam te nešto pitati jer kao što znaš, igrao sam s brojem 26 u Napoliju i vidim da, otkad si otišao iz kluba, niko ga nije uzeo. Ne znam jeste li ga umirovili ili ga niko ne želi uzeti, ali ja bih hti oda vas pitam da li ga je moguće koristiti", govorio je Koulibaly Terryju u telefonskom razgovoru dok se vozio u automobilu.

Terry je odmah odgovorio. “Slušaj, 26 mi je bio vrlo poseban. Da, prijatelju, stvarno cijenim što si me nazvao i nije mi problem da ga prihvatiš, apsolutno zadovoljstvo. Želim ti sve najbolje jer znam koliko mi je taj broj bio važan, a očito je i tebi jer si nosio 26. Prijatelju, zadovoljstvo mi je da ti dam broj 26", poručio je Terry.

Nakon što je zahvalni Koulibaly rekao da će to biti "težak" dres za igrati, Terry je odgovorio: "Bez pritiska druže, ti ćeš osvajati trofeje za nas, u redu?"

Još 2019. godine bivši kapiten Chelseaja Terry otkrio je da je zadržao broj 26 tokom cijele karijere kako navijači ne bi morali kupovati još jedan dres.

"Kada sam ušao u prvu momčad Chelseaja, to je bio moj broj i vidio sam neke navijače s mojim imenom i brojem na dresovima. Nisam htio da plate za još jedan dres", napisao je Terry na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Terry je najuspješniji kapiten u povijesti Chelseaja sa 15 velikih trofeja, a sa kultnim brojem 26 odigrao je 717 mečeva za Chelsea. 

Chelsea novu sezonu u Premier ligi počinje sljedećeg vikenda, a prvi me odigrat će protiv Evertona na Stamford Bridgeu u subotu od 18 sati i 30 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi