To ni Haalandu nije pošlo za rukom: Harry Kane izjednačio rekord Premier lige

Sustigao Salaha

To ni Haalandu nije pošlo za rukom: Harry Kane izjednačio rekord Premier lige

Eldar Ganibegović

Iako je postigao nevjerovatnih 36 golova u Premier ligi ove sezone, Erling Haaland nije uspio da sustigne jedan rekord, ali zato jeste Harry Kane.

Norveški napadač Erling Haaland igra nevjerovatnu sezonu. Postigao je 36 golova u Premier ligi Engleske i nema sumnje da će osvojiti Zlatnu kopačku

Porušio je brojne rekorde, no jedan nije uspio. Izjednačio ga je golom prije dva dana Harry Kane golom protiv Aston Ville.

Naime, radi se o tome da je Kane bio strijelac u 24 utakmice ove sezone u engleskoj Premier ligi na kojima je postigao svojih 27 pogodaka.

U tome niko nije uspio osim Mohameda Salaha koji je to uradio u dresu Liverpoola u sezoni 2017/2018. 

Oglasi

Podsjetimo, Tottenham je u pomenutom meču protiv Aston Ville poražen s 2:1, a Harry Kane je postigao pogodak s bijele tačke.

Do kraja sezone Spursi imaju još za odigrati utakmice protiv Brentforda i Leedsa i ako postigne još jedan pogodak Kane će srušiti Salahov rekord.

Ukupno je ove sezone Kane postigao 29 golova, odnosno dodao je još po jedan u Ligi prvaka i FA Cupu, dok u EFL Cupu nije bio strijelac, no tamo je igrao samo 59 minuta. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dodao je i pet asistencija - tri u Premier ligi i dvije u Ligi prvaka, pa tako ove sezone ukupno ima 47 nastupa, 29 golova i pet asistencija. 

Za njegove usluge interesuju se Manchester United i Bayern, a ugovor mu ističe na ljeto 2024. godine, pa ne bi bilo čudo da ga londonski tim proda već kroz nekoliko mjeseci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi