Tottenham želi Vlahovića: Spremni su i ogromni novci, šta će reći Fiorentina?
FOTO - EPA

Na meti mnogih klubova

Tottenham želi Vlahovića: Spremni su i ogromni novci, šta će reći Fiorentina?

A. Beganović

Srbijanski reprezentativac Dušan Vlahović mogao bi ovog ljeta napustiti Fiorentinu.

Dobre igre srbijanskog napadača u prošloj sezoni nisu ostale nezapažene, pa sve više klubova pokazuje interes za njim, a poisljednje informacije govore da je ozbiljno "zagrizao" i Tottenham.

Inostrani mediji tvrde da će Tottenham pokušati dovesti Vlahovića, ali ne kako bi zamijenio Kanea koji se povezuje sa Manchester Cityjem, nego kako bi engleskom napadaču doveo pravu konkurenciju.

Navodno su popularni Pijetlovi spremni Fiorentini za Vlahovićeve "papire" platiti 40 miliona funti, no pitanje je da li će i taj iznos zadovoljiti čelnike italijanskog kluba.

Tottenham nije jedini klub koji želi Vlahovića, a navodno je i Liverpool zainteresiran za njegovim uslugama što svakako ne ide u prilog Pijetlovima.

Vlahović ima ugovor sa Fiorentinom do 2023. godine, a trenutna vrijednost prema transfermarktu mu je 40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prošloj sezoni u Seriji A je odigrao 37 utakmica i pritom je postigao 21 pogodak kojima je dodao i dvije asistencije.

Odigrao je i tri utakmice u Kupa ali se nije upisivao u listu strijelaca, a u redove Fiorentine stigao je 2018. godine iz Partizana. Za italijanski klub ugovorom je vezan do ljeta 2023. godine.

Top Komentari

ghast0
Sta ce tamo, neka ode gdje da osvaja trofeje. U Tottenhamu ne bi mogli osvojiti ni Mektebski Turnir
3 1
user1621626775
Novi Luka Jovic !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi