Kane najavljuje veliki transfer: "Otvoreno kažem..."

Odlučio da napusti Tottenham?

Kane najavljuje veliki transfer: "Otvoreno kažem..."

E. Škorić

Harry Kane je najbolji igrač Tottenhama dugi niz godina, no čini se da je došlo vrijeme da ode iz zapadnog Londona.

Tottenham nema trofeja, a Kane kao i svaki veliki igrač želi baš to. Sada kada je propala šansa da se osvoji i Liga kup (poraz od Cityja u finalu), Kane je odlučan da ide i da prekine 10-godišnju neuspješnu potjeru za trofejima.

"Već sam puno toga učinio na terenu, ali razmišljam o puno stvari koje bih još želio postići. Otvoreno kažem da želim osvajati trofeje. Zbog toga sam postao nogometaš. Želim pobijediti i podijeliti radost sa saigračima sa kojima ću podići trofej. To se još nije dogodilo, nadam se da hoće", kazao je Englez.

Kane je na ovaj način nekako naslutio da je konačno odlučio da napravi veliki transfer i neće imati problema jer se za njega otimaju najveći evropski timovi.

Pojavila se mogućnost da se pridurži bivšem treneru Mauriciju Pochettinu u PSG-u. Parižani mogu da ispunje sve njegove želje, a uz to bi igrao Ligu prvaka, što će teško biti slučaj ostane li u Tottenhamu.

Kane je za Spurse odigrao 328 utakmica i zabio je 217 golova. U slučaju da poželi zaista promijeniti klub, vjeruje se da će to napraviti prije početka Evropskog prvenstva, koje se igra od 11. juna do 11. jula.

Oglasi

Postavio ultimatum: Šta se mora desiti da Kane ostane u Tottenhamu?

Prije nekoliko sedmica pojavile su se špekulacije da će Kane ovog ljeta napustiti Tottenham što je iznenadilo navijače londonskog kluba.

Kane je već nekoliko sezona prva zvijezda Tottenhama, ali navodno želi da karijeru nastavi u ekipi u kojoj se može boriti za trofeje na evropskoj sceni.

Sky Sports danas je objavio da će Kane odluku donijeti ovog ljeta kada vidi ishod trenutne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Kane će reći čelnicima Tottenhama da želi da ide u slučaju da klub ne osigura nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Tottenham je trenutno šest na tabeli i ima tri boda manje od West Hama koji je četvrti i na poziciji koja naredne sezone vodi u Ligu prvaka.

Top Komentari

amil071
Da si ostao u Norviču sad bi tri trofeja imao
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi