Ovo prelazi sve granice: Pogledajte šta Maguire radi u trenutku kada Engleska prima gol

Nije slučajno ismijavan

Ovo prelazi sve granice: Pogledajte šta Maguire radi u trenutku kada Engleska prima gol

Edmir Škorić

U susretu petog kola kvalifikacija za EURO 2024 igraju Ukrajina i Engleska na stadionu u Wroclawu (Poljska), naravno zbog toga što se u Ukrajini zbog ratnog stanja još ne mogu igrati utakmice.

Englezi su kao favoriti doputovali na ovo gostovanje, ali Ukrajina kao drugi tim u grupi C takođe ima plan da osvoji barem jedan bod.

Sudeći po prvih 45 minuta, to neće biti nemoguće, mada ostaje još jedno poluvrijeme i svakako da će i jedni i drugi tražiti cijeli plijen, naročito favorizovani Englezi.

Nakon prvog poluvremena, rezultat na semaforu je 1:1. Ukrajinci su se oslobodili početnog pritiska gostiju, a onda u 26. minuti golom Zinčenka stigli do 1:0.

Ubrzo se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se može vidjeti kako u tom trenutku stoper Engleske, Harry Maguire, umjesto protivničkog igrača, čuva svog saigrača i to drugog stopera, Guehija.

Oglasi

Maguire, koji je još član Manchester Uniteda, odavno je predmet ismijavanja i često kritikovan, a u Britaniji su s pravom bili u šoku kada su vidjeli da se našao u sastavu za današnji meč.

Ipak, Engleska je uspjela da dođe do izjednačenja u 41. minuti. Sjajnu asistenciju je za Kylea Walkera podijelio Harry Kane, a ovaj pogodio za trenutnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Engkeska je lider grupe C sa 12 bodova nakon četiri kola, Ukrajina ima utakmicu manje i čak šest bodova manje. Italija i Sjeverna Makedonija imaju po tri boda, a na dnu je Malta koja je i dalje bez boda.

U drugoj utakmici ove grupe večeras se sastaju Sjeverna Makedonija i Italija, koja u Skoplje dolazi kao veliki favorit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi