Novinari na Otoku bruje o velikoj promjeni u prvih 11 Uniteda protiv Liverpoola

Ten Hag je morao nešto mijenjati

Novinari na Otoku bruje o velikoj promjeni u prvih 11 Uniteda protiv Liverpoola

E. Škorić

Manchester United i Liverpool sastaju se večeras od 21 sat u meču trećeg kola engleskog Premiershipa.

U okršaju na sjeverozapadu dva najveća rivala u Premier ligi traže svoje prve pobjede ove sezone. Liverpool ima dva boda nakon remija sa Fulhamom i Crystal Palaceom, dok je United bez bodova nakon poraza od Brightona i Brentforda.

United je u mnogo većim problemima, ali oba menadžera i oba tima su pod velikim pritiskom pred večerašnji klasik na Old Traffordu.

Jurgenu Kloppu nedostaje nekoliko jako važnih igrača, što zbog suspenzije, što zbog povreda, dok je daleko bolji zdravstveni bilten kod Ten Haga, ali nizozemski stručnjak mora nešto da mijenja da se konačno počnu ostvarivati dobri rezultati.

Kako su javili brojni engleski novinari i mediji danas, Ten Hag je odlučio da iz postave izbaci najskupljeg defanzivca na svijetu Harryja Maguirea, dok će starteri biti Lisandro Martinez i Raphael Varane. Navodno je taj tandem uigravao tokom sedmice, a Maguire je svakako neko ko svojim igrama više nema toliko povjerenja.

Engleski reprezentativac započeo je prve dvije utakmice sezone, što je rezultiralo porazima od Brighton & Hove Albiona i Brentforda, a upravo njega mnogi vide kao jednog od glavnih krivaca za te katastrofe.

Oglasi

Argentinac je zajedno s Maguireom igrao te mečeve, a sad bi mu se trebao u odbrani pidružiti Varane, koji je imao određenih zdravstvenih problema, no sada je potpuno spreman.

Nadalje, dopisnik talkSPORT-a iz Manchestera, Micky Gray, kaže da navijači mogu očekivati velike promjene večeras: “Razgovarao sam s nekoliko ljudi, i to bi mogla biti jedna od velikih promjena protiv Liverpoola".

“Mislim da Harry Maguire neće biti u početnih 11, tako da samo ovisi hoće li to biti novo pojačanje Lisandro Martinez, Raphael Varane ili neko treći. Manchester United ima mogućnosti, ali svi će morati da daju sve od sebe ako žele zaustaviti Liverpool", kazao je Gray.

U međuvremenu se Maguire spominjao kao pojačanje Unitedovog rivala Chelseaja, ali Crveni vragovi odbijali su da ga prodaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Harry Maguire je član Crvenih đavola postao 2019. godine. Stigao je iz Leicestera za rekordnih 80 miliona funti i postao je najskuplji defanzivac ikad.

Ukupno je 29-godišnji fudbaler odigrao 146 utakmica za velikana s Teatra snova i postigao je sedam pogodaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Belajsuz1989
Ja ne znam kako im ga utrampise za ovolike pare ,frajer 0 od defanzivca vise kikseva nego Stoper u kantonalnoj.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi