Najlakše je po njemu: Nesretni Harry Maguire plaća ceh za sve druge
Foto - EPA

Kapiten ide na klupu

Najlakše je po njemu: Nesretni Harry Maguire plaća ceh za sve druge

M. Šljivak

Manchester United katastrofalno je ušao u novu sezonu Premier lige.

Velikan s Old Trafforda doživio je dva poraza. Na Teatru snova ih je pobijedio Brighton (2:1), a zatim su proteklog vikenda poniženi na Community stadionu u Brentfordu s uvjerljivih 4:0.

Navijači Uniteda su bijesni zbog nastavka katastrofalnih rezultata iz proteklih sezona. Imali su velika očekivanja od dolaska Erika ten Haga, ali je i nizozemski stručnjak tek sad shvatio gdje je došao.

On je svjestan da nema ekipu koja je za velike rezultate i javno je zatražio nove fudbalere do kraja prijelaznog roka.

"Potrebni su nam novi, kvalitetniji igrači. Pokušat ćemo ih uvjeriti da dođu kod nas", rekao je Ten Hag nakon katastrofe u Brentfordu.

Potom je Nizozemac odlučio kazniti fudbalere. Otkazao im je slobodne dane i natjerao ih je da trče gotovo 14 kilometara na treningu jer su igrači Brentforda upravo za toliko kilometara više pretrčali od ekipe Manchester Uniteda.

Oglasi

Novi izazov za United stiže u naredni ponedjeljak. Na Old Trafford dolazi najveći rival Liverpool koji je također slabo krenuo u novu sezonu (dva remija) i bit će ovo veoma bitan meč za oba tima.

Ten Hag će izvjesno napraviti određene promjene unutar tima. Po određenim informacijama, kapiten Harry Maguire će izgubiti mjesto u ekipi za meč s Liverpoolom i on je taj od kojeg će krenuti promjene u timu.

Kapiten već mjesecima igra katastrofalno. Navijače izluđuje, ali on je neizostavan član prvog tima. Međutim, to bi se od narednog meča moglo promijeniti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ten Hag će protiv Redsa od prve minute na štoperskim pozicijama na teren izvesti Lisandra Martineza i Raphaela Varanea i ostaje nam da vidimo hoće li ovaj duo funkcionisati na pravi način.

Manchester United je krenuo i po nova pojačanja. Povezuju se Crveni đavoli s brojnim imenima, ali za sada se ne nazire neko novo ime na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Pa ja da se uozbiljim i da jedno 15 dana poradim na fizičkoj spremi bih bio bolji od njega!!! Lik jednostavno ne razumije fudbalsku igru!!!
3 0
user1658818016
Izgleda ovaj ten hag progledo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi