S dedom napravio opkladu dok je bio dječak, platio mu 125.000 funti, a on se odmah penzionisao

Vjerovao je u njega od prvog dana

S dedom napravio opkladu dok je bio dječak, platio mu 125.000 funti, a on se odmah penzionisao

Endin Čaušević

Harry Wilson je prošao omladinsku školu Liverpoola i uspio je debitovati za prvi tim, ali je na ljeto prošle godine odlučio da napusti Anfield jer je bilo jasno da nema dovoljno prostora za igru.

Wilson igra na poziciji krilnog napadača i pored Mohameda Salaha bilo je jasno da se neće previše naigrati. Međutim, ovaj Velšanin je nakon debija za Redse shvatio da je najbolje da ide na "kaljenje" u druge klubove.

Išao je na posudbe u Hull City, Derby, Bournemouth i Cardiff i to su bili dosta dobri potezi. Prošlog ljeta odlučio je da napusti Liverpool i karijeru nastavi u dresu Fulhama gdje je jedan od najstandardnijih igrača ove sezone.

Wilson je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao čak 35 mečeva i zabio je 11 golova i upisao impresivnih 15 asistencija. Pokazao je da je igrač na kojeg itekako treba obratiti pažnju i sigurno je da će na ljeto biti interesantan kada je u pitanju ljetni prelazni rok.

Engleski mediji prije nekoliko dana objavili su sjajnu priču o ovom 25-godišnjem fudbaleru. Naime, Wilson je otkrio da je još kao dječak imao zanimljvu opkladu sa svojim dedom dok je još tek počinjao da trenira fudbal.

Njegov dedo je bio siguran da je Wilson veliki potencijal i da će napraviti odličnu karijeru ukoliko se bude posvetio fudbalu, te je sa svojim unukom napravio opkladu u koju su samo rijetki vjerovali.

Oglasi

Naime, on se opkladio s Wilsonom da će zaigrati za reprezentaciju Velsa prije nego što napuni 20 godina. Ovaj fudbaler je priznao da tada niko nije vjerovao u to, te da su se opkladili u 125.000 funti ukoliko se to ispuni.

Young Liverpool FC star Harry Wilson nets his grandad £125,000 - Liverpool  Echo

Dedo je očito itekako znao kakav je on talent jer je Wilson 13 godina kasnije debitovao za Vels i srušio je rekord Garetha Balea kao najmlađeg debitanta u dresu reprezentacije ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

WIlson i njegov dedo nisu zaboravili opkladu koju su imali, te je fudbaler Fulhama tada dao svom dedi 125.000 funti, a on je odmah sutradan dao otkaz na svom poslu i odlučio je da se penzioniše.

U dosadašnjoj karijeri Wilson je u dresu reprezentacije Velsa upisao ukupno 33 nastupa, te je uspio zabiti pet golova. Debi u dresu svoje selekcije upisao je 15. oktobra 2013. godine protiv reprezentacije Belgije.

Top Komentari

Gaston
Nije se kladio sa unukom pobogu vec mu je kladionica isplatila 125k. "Novinar"
4 1
Sanska_Prangija
Sa 13g?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi