Baleu se ne igra, nije spreman, bolestan je... Današnji detalji s treninga Walesa govore suprotno

Šta će na sve reći Ancelotti?

Baleu se ne igra, nije spreman, bolestan je... Današnji detalji s treninga Walesa govore suprotno

Edmir Škorić

Gareth Bale je posljednji put igrao 15. februara, a u Real Madridu ga uglavnom drže ili na tribinama ili na klupi.

Bale je igrao 15. februara u Parizu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, ali već u revanšu ga nije bilo u sastavu.

Čak i kada treneru Carlu Ancelottiju nedostaju neki igrači u napadu, kao protiv Barcelone Karim Benzema, Velšanin ne dobija šansu. Protiv Barcelone je presjedio težak poraz (0:4) na Santiago Bernabeuu u nedjelju.

Prije utakmice s PSG-om, Bale je još bio starter protiv Villarreala 12. februara, a prije toga nije igrao mjesecima, bio je potpuno zaboravljen.

Za njega Ancelotti kaže kako "nije dovoljno spreman" ili "ima zdravstvenih problema", opravdavajući svoje ponekad nelogične poteze, ali fotografija sa treninga reprezentacije Walesa nam govori suprotno.

Bale izgleda nasmijano, raspoloženo, razigrano i vjerujemo da će njegov nacionalni tim imati velike koristi od njega u narednim mečevima.

Oglasi

Velšane u četvrtak od 20:45 sati čeka duel sa Austrijom u polufinalu doigravanja za Svjetsko prvenstvo.


Tridesetdvogodišnji bivši igrač Southamptona i Tottenhamu, koji je u Real došao još 2013. godine za 101 milion eura, jedan je od najboljih igrača u povijesti Walesa sa 100 nastupa i 36 pogodaka.

S Real Madridom Bale je osvojio ukupno 17 trofeja - po četiri titule evropskog i svjetskog prvaka, dvije titule prvaka Španije, te po tri trofeja UEFA-inog i španskog Superkupa uz jedan trofej Kupa Kralja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Velšanin tako ima čak 11 trofeja više u dresu Real Madrida od legendarnog Zidanea, a ako na to dodamo 11 titula Zidanea kao menadžera Reala, onda su izjednačeni.

Ipak, mnogi smatraju da je njegov najveći problem u Realu taj što mu se "ne igra", što više uživa u golfu i nedostaje strasti od ranije, barem ne kada je klub u pitanju, dok za reprezentaciju i dalje daje maksimum...

Top Komentari

Goran86
Dosao na termin malo poigrati
2 0
denimen9
Bale je legenda, taće on igrat sa ovim klinjama
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi