Otišao je sa suzama u očima, ali punog džepa: Salihamidžićevo bogatstvo je u domenu nevjerovatnog

Braco više nije sportski direktor Bayerna

Otišao je sa suzama u očima, ali punog džepa: Salihamidžićevo bogatstvo je u domenu nevjerovatnog

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina napustio funkciju sportskog direktora Bayerna, poslije turbulenog i zahtjevnog perioda ovaj 46-godišnjak će sigurno sebi dati oduška i odlučiti da se odmori od svega. 

Iza Salihamidžića je vrlo napeta i emotivna subota. Iako je znao da mu se sprema otkaz, ostao je uz ekipu do kraja i proslavio titulu kao da se ništa nije desilo. Pokazao je dostojanstvo, karakter i koliko mu je zapravo stalo do Bayerna.

U izjavi nakon pobjede nad Koelnom (1:2) koja je značila i osvajanje 11. titule prvaka Njemačke u nizu proslavljeni bh. fudbaler nije krio da je želio nastaviti.

"Naravno da sam želio nastaviti, bio sam odlučan ponovo osvojiti Ligu prvaka s ovom ekipom. Ovaj tim je stvarno dobar. Dobri su karakteri, dobri mladi igrači i dobra kombinacija mladosti i iskustva. Ali, naravno, prihvatam odluku kluba, klub je iznad svega i navijačima i svima želim jedinstvo i zajednički uspjeh", kazao je Braco.

Mnogi igrači su ga podržali i ostali su iznenađeni zbog načina na koji je dobio otkaz. Prije svih Thomas Mullera i Jamal Musiala koji smatraju da se sve moglo uraditi drugačije.

Ipak, iako je otišao sa suzom u očima kada pogleda na svoj bankovni račun Salihamidžića i ne bi previše trebao boliti otkaz.

Oglasi

Bio je kraj augusta 2020. godine kada je Salihamidžić produžio ugovor sa Bayernom do 2026. godine što znači bi prilikom otkaza trebao inkasirati određenu odštetu.

Njemački mediji su špekulisali da se plata sportskog direktora u Bayernu kretala između 1 i 1.5 miliona eura na godišnjem nivou što je svakako odlična plata.

Inače, njemačka stranica Das Wermogen na kojoj se mogu pronaći informacije o bogatastvu poznatih ličnosti procjenjuje da je Salihamidžić težak oko 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kao dječak je početkom agresije na BiH stigao u Njemačku, stidljivo je u jednom kafiću tražio limunadu, a danas je svjetski poznata sportka ličnost, ali i milioner.

Gledajući sve šta je uradio tokom fudbalske karijere, a zatim i kao sportski direktor Bayerna Salihamidžić je definitivno neko za kojeg se može reći da je uspio u životu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Hasan najveci prevarant. Zabraniti mu ulazak u BiH da mu sin ne bi visio ispred vjecne vatre
0 8
sloboda2
Bravo Braco!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi