Raskol u Bayernu, Braco na iskušenju: Svlačionica podijeljena, za sve je kriv jedan čovjek

Nema mira za Bavarce

Raskol u Bayernu, Braco na iskušenju: Svlačionica podijeljena, za sve je kriv jedan čovjek

Admin Čaušević

Pobjeda nad Wolfsburgom nije smirila napetu situaciju u Bayernu koja traje veće nekoliko sedmica. Nemiri u svlačionici svakako nisu potrebni Bavarcima pred najbitnije utakmice dosadašnjeg dijela sezone i duele protiv PSG-a u Ligi prvaka.

Maneul Neuer je taj koji zadaje najviše glavobolje čelnicima Bayerna. Iako je van kadra zbog loma noge neki njegovi intervjui su podigli dosta prašine i izazvali nelagodu.

Iskusnog čuvara mreže je pogodila odluka da se Toni Tapalović otpusti. Dosadašnji trener golmana je otišao iznenđujuće nakon što je otkriveno da je imao ulogu špijuna u ekipi.

Činilo se da je pobjeda nad Wolfsburgom(2:4) umirila situaciju, pogotovo nakon što ranije i Serge Gnabry napravio mali skandal samovoljnim odlaskom u Pariz zbog čega je dobio i ukor.

Međutim, drama još uvijek traje. O detaljima je pisao ugledni list Kicker i može se reći da se Hasan Salihamidžić nalazi na velikom iskušenju kako smiriti tenzije.

Navodno se i svlačionica već podijelia na klanove pošto su neki od igrača stali na stranu Manuela Neuera zbog čega bi iskusni čuvar mreže mogao biti kažnjen oduzimanjem kapitenske trake kada se vrati na teren.

Oglasi

"Razumijem da je ova odluka utjecala na Neuera privatno, ali očekivao sam drugačije ponašanje od njega, posebno zato što je kapiten kluba. Odluka, koja je i za nas bila teška, nema nikakve veze s njim i to smo mu objasnili", rekao je Salihamidžić prije nekoliko dana te nastavio:

"Prvo ćemo pričati s njim, a onda vidjeti koji su naredni koraci. Razočarenje koje opisuje zbog ovog što se desilo prevladava jer je Neuer stavio svoje privatne interese iznad interesa kluba. Ali, to ćemo s njim pričati i riješiti."

Ulje na vatru je dodao i sam trener Julian Nagelsmann koji je otvoreno kazao kako na Joshuu Kimmicha gleda kao na idealnog kapitena Bayerna.

"Taj dečko je fantastičan. Imam povjerenje u njega i može predvoditi ekipu bez problema, biti pravi lider", kazao je 35-godišnji stručnjak.

Mnogi u Njemačkoj su ovu izjavu već protumačili kao promociju Kimmicha u novog kapitena pa će biti zanimljivo pratiti šta će se dešavati kada se Neuer vrati u tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je oduvijek bio klub koji je u prvi plan stavljao zajedništvo, harmoniju i moralne vrijednosti prije svakog intervjua, a Neuer se ponašao suprotno tim načelima.

Svi ovi problemi za Bayern dolaze u pogrešno vrijeme jer ih uskoro očekuju mečevi osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koja glupost od Clanka. Pa nidje veze. Ovo je bas ono hajd samo nek se nesto napise
0 0
Shojich07
Opet Miller sapuna klupu treneru uz pomoć ostalih senatora
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi