Sa 19 godina je takva mašina da se to ne pamti - Tako je dobar da i saigrače baca na koljena
Njemačke legende Jamala Musialu već porede s Lionelom Messijem i smatraju da će dostići njegov nivo u budućnosti (Foto: Screenshot)

Jamal Musiala je nevjerovatan

Sa 19 godina je takva mašina da se to ne pamti - Tako je dobar da i saigrače baca na koljena

Midhat Šljivak

Mladi fudbaler minhenskog Bayerna Jamal Musiala (19) bez dileme je jedan od najboljih mladih igrača svijeta, a mnogi ovog veznjaka smatraju i među najbolje fudbalere svijeta u ovom trenutku, te ga porede s čak i s Lionelom Messijem.

Jamal Musiala igra fenomenalan fudbal. S 19 godina ovaj dečko igra zaista nestvaran fudbal i mnogi su uvjereni da je on već sad među najboljim fudbalerima svijeta.

Musiala je zaista čudesan. Neizostavan je faktor u igri Bayerna i ono što radi na terenu je nešto što se ne može vidjeti od običnog fudbalera.

Dosta je onih koji Musialu porede i s Lionelom Messijem. Iako su takve riječi poprilično velike, ovaj fudbaler iz utakmice u utakmicu pokazuje da se radi o zaista vanserijskom igraču.

Protivnici za njega često nemaju rješenja. Djeluju tako nemoćno kada Musiala krene u napad i on je nevjerovatno dominantan na terenu za jednog 19-godišnjaka.

Ne štedi reprezentativac Njemačke ni kolege na treningu Bayerna. Na jučerašnjem treningu je pola tima pobacao na koljena da bi potom asistirao Choupo-Motingu koji je postigao pogodak.

Oglasi

Ovom momku djeluje nemoguće oduzeti loptu. Čak i saigrači pored njega izgledaju smiješno na treningu i ovakve scene sigurno ne daju previše nade protivnicima u narednim utakmicama.

S obzirom na to kako Jamal Musiala igra sa samo 19 godina pitanje je kako će izgledati u narednim godinama. Ono što je poprilično sigurno je da će biti među glavnim kandidatima za osvajanje Zlatne lopte.

Njegovi nastupi oduševili su slavnog Lothara Matthausa. On smatra da je Jamal već nivo Lionela Messija.

"Ovo je magija, ovo je nivo Lionela Messija. Ovaj momak ne smije nikad napustiti Bayern. On nas očarava, zabavlja nas. Sve izgleda kao Hollywood. On uvijek mora igrati", govori Lothar Matthaus.

Oglasi

Jamal Musiala je ugovorom za Bayern vezan do ljeta 2026. godine. U klub je stigao 2019. godine zahvaljujući naporima Hasana Salihamidžića.

Ove sezone mladi fudbaler je odigrao ukupno 27 utakmica. Ima učinak od 14 pogodaka i 10 asistencija. Ukupno je za bavarskog velikana odigrao 105 utakmica i postigao je 29 golova.

Odavno je i reprezentativac Njemačke. Nekadašnji selektor Joachim Low lično je išao kući da bi nagovorio Musialu da nastupi za Elf i na kraju je u tome i uspio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Musiala imao mogućnost nastupa za Englesku, gdje je odrastao, te za Nigeriju, čije porijeklo ima preko oca, no odlučio se za nastup za Njemačku u kojoj je rođen.

Ukupno je za nacionalni tim odigrao ukupno 20 utakmica i za sada je postigao samo jedan pogodak. Nema dileme da će u budućnosti ovaj učinak biti veći jer se radi o igraču koji je zaista spektakularan.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti