Slomio nogu, dosta mu te muke, a sada stigla nova: Velike optužbe za Neuera
Manuel Neuer slomio nogu na skijanju. Foto: Instagram

Vjerovatno i opravdane

Slomio nogu, dosta mu te muke, a sada stigla nova: Velike optužbe za Neuera

Eldar Ganibegović

Manuel Neuer slomio je nogu na skijanju i za njega je sezona završena. Sada za njemačkog golmana stižu velike optužbe od strane bivšeg igrača Bayerna, Markusa Babbela.

Jučer je objavljena vijest da je Manuel Neuer slomio nogu i da je za njega sezona završena.

I sam golman Bayerna se oglasio na Instagramu i potvrdio tu informaciju uz fotografiju iz bolničkog kreveta.

"Pozdrav, šta da kažem, godina je mogla završiti bolje. Pokušao sam razbistriti glavu i otišao skijati, ali sam slomio nogu. Jučer sam operisan i sve je proplo dobro. Hvala mom medicinskom timu. Ipak, boli to što znam da je sezona završena za mene", napisao je Neuer.

Uveliko se ovo komentariše u Njemačkoj, a u izjavi za Sky Sports bivši igrač Bayerna Markus Babbel optužio je Neuera za neprofesionalizam.

Oglasi

"Bio sam šokiran, prije svega želim mu brz oporavak. Nažalost, to je dio slike posljednjih sedmica. Nije mi jasno kako se to dogodilo, svi znaju koliko skijanje može biti opasno", rekao je.

Babbel je također podsjetio da ugovori igrača često uključuju odredbu koja im zabranjuje bavljenje određenim sportovima, uključujući i skijanje u teškim uslovima.

"Zato sam bio jako iznenađen. Ako je to bilo uređeno ugovorom, onda to uopštee ne razumijem. Od njega bih očekivao više profesionalizma", dodao je Babbel.

Njemačka je ispala u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, a Neuer nije baš blistao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mora prihvatiti kritike, ovo nije bilo njegovo najbolje Svjetsko prvenstvo. Razumijem odluku Hansija Flicka, Neuer je odigrao sjajno u Bayernu. Nije bio loš, ali nije bio ni sjajan pa se mora suočiti s kritikama i prije svega konkurencijom.

Forma mora imati prednost nad iskustvom i imenom. Što se tiče reprezentacije, Marc-Andre ter Stegen ili Kevin Trapp sada mogu biti novi broj jedan", zaključio je Babbel. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Što mu gips nije u lgbt bojama?
4 0
Realno01
Ovaj lik se bavi svime osim onim za sta je placen u posljednje vrijeme.Jedan od najboljih golmana ikada definitivno ali njegovo nastojanje da bude nesto drugo osim toga ga je dovelo gdje jeste.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi