Objavljeni detalji Neuerove nesreće: Niko ne može vjerovati šta je uradio i koliko je bio bahat

Morali su pozvati i helikopter

Objavljeni detalji Neuerove nesreće: Niko ne može vjerovati šta je uradio i koliko je bio bahat

Endin Čaušević

Manuel Neuer prije nekoliko dana iznenadio je fudbalsku javnost kada je na Instagramu objavio fotografiju iz bolnice i otkrio je da je operisao koljeno zbog nesreće koju je doživio na skijanju, te je za njega ova sezona završena. Ipak, njemački mediji uspjeli su doći do detalja nesreće koja se desila golmanu Bayerna.

Neuer je nakon neočekivanog ispadanja reprezentacije Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučio da uzme desetak dana odmora prije povratka treninzima s ekipom Bayerna, ali je sve krenulo po zlu.

Iskusni golman je za vikend sve šokirao kada je objavio da je morao operisati koljeno i da je za njega ova sezona završena, a ono što je posebno iznenadilo javnost jeste činjenica da je povredu zadobio na skijanju.

Jasno je da je skijanje jedan od sportova koji je zabranjen fudbalerima dok imaju ugovore s nekim klubovima upravo zbog činjenice da vrlo lako može doći do ozbiljnijih povreda.

Međutim, Neuer nije poštovao odredbu koju je imao u ugovoru s Bayernom i mnogi su iznenađeni njegovim neprofesionalnim ponašanjem kojim je napravio veliki problem čelnicima njemačkog kluba.

Oglasi

Oni sada moraju što prije pronaći zamjenu za Neuera što uopšte nije bilo u planu u januarskom prelaznom roku.

Njemački mediji uspjeli su doći do detalja nesreće koja se desila Neueru tokom skijanja, a to najbolje pokazuje koliko je bahat bio golman Bayerna jer je radio stvari koje su jednom profesionalnom fudbaleru žestoko zabranjene.

Poznato je da je Neuer sa svojim prijateljima bio na popularnom skijalištu Spitzingsee koji se nalazi na Alpama gdje su trebali biti nekoliko dana, ali je odmor prekinut već u petak kada je golman Bayerna doživio povredu.

Mediji u Njemačkoj objavili su da su Neuer i njegovi prijatelji na jednoj od staza izvodili freestyle skijanje i poteze, ali je staza bila prekrivena ledom što je na kraju i bio uzrok Neuerovog pada.

S obzirom da je vrijeme bilo poprilično loše na stazi je bio led i bila je prekrivena tek s malo snijega što je zavaralo Neuera. Tokom jednog skoka on je loše doskočio, te mu je skija proklizala i bilo je odmah jasno da se povrijedio.

Oglasi

Njegovi prijatelji odmah su pozvali hitnu pomoć koja je ekspresno počela operaciju oko Neuerovog prebacivanja u obližnu bolnicu gdje je na kraju nažalost utvrđeno da je doživio tešku povredu koljena i da mora ići na operaciju.

No, i spasioci su imali problema tokom ove operacije jer nisu mogli s vozilom hitne pomoći prići Neueru upravo zbog leda na stazi i morali su pozvati helikopter koji je ubrzo stigao.

Također, objasnili su da helikopter nije pozvan zbog toga što je bila riječ o fudbalskoj zvijezdi već samo zbog činjenice da je teren bio poprilično nepristupačan za automobil. U takvim okolnostima nije bilo druge alternative od poziva helikoptera.

Neuer je prebačen potom u bolnicu u Murnau am Staffelsee gdje je i uradio operaciju, a dan kasnije je na Instagramu sve potvrdio. Neuer će u ovom malom njemačkom gradiću provesti još nekoliko dana, a onda će svoj oporavak nastaviti u Minhenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ova povreda je itekako uzdrmala čelnike Bayerna koji moraju što prije krenuti u potragu za Neuerovom zamjenom, a na listi želja njemačkog kluba nalazi se i hrvatski golman Dominik Livaković.

Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn su već krenuli u akciju i bit će zanimljivo vidjeti kojeg golmana će Julian Nagelsmann imati na raspolaganju od januara iduće godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Čauš=bahat!
5 0
Ecosport
Helikopter je prvenstveno stigao zbog toga što u osiguranju ima plaćenu tu uslugu, onda tek ide nepristupačan teren, hitnost reakcije itd.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti