Hrvati imaju pravu zvijer od igrača u Bayernu: Uskoro bi cijela Evropa mogla pričati o njemu
Mladi hrvatski reprezentativac upisao dvije fenomenalne asistencije

Lovro Zvonarek je fenomenalan

Hrvati imaju pravu zvijer od igrača u Bayernu: Uskoro bi cijela Evropa mogla pričati o njemu

Midhat Šljivak

Lovro Zvonarek ime je 18-godišnjeg hrvatskog fudbalera o kojem bi uskoro Evropa mogla čuti. Radi se o ogromnom talentu koji redovno trenira s prvim timom, a danas je s dvije asistencije vodio U19 ekipu do plasmana u četvrtifinale Lige prvaka.

Minhenski Bayern je u julu 2022. godine izdvojio 1.8 miliona eura za mladog vezistu Slaven Belupa Lovru Zvonareka. Bayern ne plaća tako lako milione za nepoznata imena, no mladi Hrvat ih je oduševio u utakmicama koje su gledali.

Zvonarek je nedavno debitovao za prvi tim u bundesligaškom meču protiv Augsburga, uglavnom nastupa za drugi tim bavarskog giganta, te za U19 ekipu u Ligi prvaka.

Danas je još jednom pokazao da se radi o igraču pred kojim je velika budućnost. Izveo je dvije majstorske asistencije u trijumfu juniora Bayerna nad Feyenoordom od 3:2 i vodio ih je do četvrtfinala Lige prvaka.

Oglasi

Nakon što je Wimmer u 20. minuti postigao gol za 1:0 na scenu je potom stupio talentovani Hrvat. Osam minuta kasnije 'izbacio' je Javija Fernandeza koji završava akciju za 2:0, a zatim u 45. minuti još jedom vrhunskom asistencijom pronalazi Emirhana Demircana koji postiže gol za 3:0.

Bavarci su na kraju sačuvali prednost. Konačan rezultat je bio 3:2.

Treba napomenuti da 18-godišnjak redovno trenira s prvim timom. Tek se očekuje da dobije pravu šansu, posebno ako klub izgubi sve šanse za titulu još prije kraja sezone.

Mladi Hrvat je zadovoljan treninzima. Uči od vrhunskih fudbalera i uživa u svemu.

Oglasi

"Svaki trening na ovom nivou mi nevjerovatno pomaže. Svi mi žele pomoći da napredujem i daju mi savjete. Svaki dan učim, svaki dan napredujem", rekao je Zvonarek.

Nekoliko igrača ga je posebno impresioniralo. Ofanzivci su ti od kojih najviše upija znanja.

"Učim od svih ofanzivaca, ali i od veznjaka kao što su Kimmich, Goretzka i Pavlović. Svi su zaista posebni, razumiju igru i tehnički su nevjerovatni.

"Najviše me međutim impresionirao Harry Kane. Njegova završnica je nestvarna, a uzor je i van terena. Uvijek ima savjet za nas mlađe", ističe Zvonarek.

Ove sezone Zvonarek je odigrao 21 meč u svim takmičenjima i ima učinak od osam golova i 10 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Eki lovro hahaha
1 1
USABIH
Da je nas, nebi pisali ovako kao za ovog Hrvata. Vise uzdusu Srbe I Hrvate... nego svoje...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti