Veliki povratak Hasana Salihamidžića: Posjeta Džeki mu je donijela novi posao, ali ne u Fenerbahceu

Turski mediji špekulišu

Veliki povratak Hasana Salihamidžića: Posjeta Džeki mu je donijela novi posao, ali ne u Fenerbahceu

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić je slobodna od kraja prošle sezone kada je dobio otkaz u Bayenu nakon što je šest godina sa dosta uspjeha obavljao funkciju sportskog direktora. Od tada je slobodan, ali izgleda to neće još biti zadugo slučaj. 

Samostalno djelovanje zajedno sa Oliverom Kahnom i otkaz Julianu Nagelsmannu su na kraju presudili Salihamidžiću te je njegov mandat u Bayernu okončan osvajanjem Bundeslige i to na dramatičan način. 

Od tada se o popularnom Braci zna malo toga te se u medijima nije pojavljivao. Uglavnom je ljeto proveo u društvu svoje djece, kao i sa prijateljima iz igračkih dana u Bayernu.

Ipak, izgleda da bi novi posao mogao dobiti u Turskoj, barem ako je vjerovati pisanju tamošnjih medija. Za sve je "kriv" sastanak sa Edinom Džekom.

Salihamidžić je navodno bio Džekin gost u Istanbulu, a kada je za to čuo kandidat za predsjednika Bešiktaša odmah je proslavljenog bh. asa pozvao na susret.

Oglasi

Riječ je o Hasanu Aratu, uspješnom turskom biznismenu, nekadašnjem košarkašu koji želi biti predsjednik Bešiktaša. 

Arat je obavio razgovor sa Salihamidžićem i ponudio mu ulogu sportskog direktora Bešiktaša, pod uslovom da postane prvi čovjek istanbulskog velikana. 

Bešiktaš je posljednjih godina u sjeni Galatasarya i Fenerbahcea koji su fomirali odlične timove sa nizom velikih zvijezda pa nije ni čudo što i treći najveći turski klub želi zvučna imena u klubu.

Klub sa Vodafone Parka za vodećim Fenerbahceom kasni čak osam bodova nakon isto toliko odigranih kola i osvajanje titule prvaka se već sada čini kao nemoguća misija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Salihamidžić je u Bayernu radio odličan posao, ostvario je brojne konekcije širom svijeta te pokazao zavidne pregovaračke spobonosti što su potvrdili brojni zvučni transferi.

Raditi u Bešiktašu bi sigurno bio izazov za popularnog Bracu pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će se snaći u novoj ulozi. Preostalo je "samo" da Arat bude izabran za predsjednika. 

Top Komentari

vence
Samostalno radio s Oliverom Kahnom ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi