Salihamidžić se oprostio od velikog talenta koji je ispao promašaj: "Očekivanja se nekad ne ispune"
Foto - EPA

Arp otišao iz Bayerna

Salihamidžić se oprostio od velikog talenta koji je ispao promašaj: "Očekivanja se nekad ne ispune"

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić je u proteklim godinama napravio vrhunske poteze za Bayern i rijetki su oni koje je on doveo u klub, a da su razočarali sve.

Najveći promašaj legendarnog Brazze je svakako Jann-Fiete Arp, danas 22-godišnji fudbaler kojeg je Hasan doveo u Bayern 2019. godine za tri miliona eura kao najveću napadačku nadu njemačkog fudbala.

Međutim, karijera ovog momka nije se razvijala prema očekivanjima. Ispostavilo se da Arp nema vrhunski kvalitet i ono što je radio u mlađim kategorijama nije uspio da prenese u seniorski fudbal.

Arp je nakon tri godine napustio Bayern i potpisao je za Holstein Kiel. Salihamidžiću je žao što ovaj momak nije napravio ono što se od njega očekivalo.

"Fiete Arp je stigao u Bayern kao jedan od najvećih napadačkih talenata u Njemačkoj. Zaigrao je u Bundesligi za HSV, igrao je sjajno za U17 reprezentaciju, ali nažalost, nekad se očekivanja ne ispune", rekao je Salihamidžić o ovom 22-godišnjaku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Arp je za prvi tim Bayerna odigrao samo jedan meč i to u Kupu. Uglavnom je igrao za rezerve u nižim ligama, a prošlu sezonu je posuđen Kielu.

Iako nije blistao ovaj klub ga je odlučio potpisati i Arp će imati novi početak u ovom timu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi