"Hladni plaćenik, a ne legenda, tužan kraj"

Komentar njemačkog novinara

"Hladni plaćenik, a ne legenda, tužan kraj"

Eldar Ganibegović

Transfer saga s Robertom Lewandowskim u glavnoj ulozi u punom je jeku.

Robert Lewandowski već duže vrijeme izjavljuje da želi napustiti Bayern. Barcelona je nedavno poslala novu ponudu za kapitena Poljske, no ona nije prihvaćena.

Stefan Uersfeld, autor kolumne na portalu sport.de, žestoko je komentarisao svu zbrku s poljskim reprezentativcem.

"Kraj. Bayern i zvijezda si više nemaju puno toga za reći. Formalno Minhenovci inzistiraju na svome. Poljak je na odmoru, u restoranu slučajno susreće Xavija koji možda bude njegov novi trener u Barceloni, a on šuti", napisao je novinar i dodatno oštro prokomentarisao ponašanje Poljaka:

"Hladni plaćenik umjesto legende Bayerna. Tužan kraj Roberta Lewandowskog."

Novinar također u kolumni naglašava kako Lewandowski nije toliko važna figura u Bayernu. Po njegovom mišljenju, golovi Poljaka rijetko su mijenjali konačan ishod utakmice.

"Golovi Lewandowskog rijetko su bili spektakularni i presudni. Njegov problem je što su drugi zabijali u velikim utakmicama u evropskim kupovima, golovi u Bundesligi nisu toliko zanimljivi. Nakon Lewandowskog bit će samo brojke. To je prokleto malo", dodao je Uersfeld.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački kolumnist osvrnuo se i na cijelu sagu vezanu uz transfer Poljaka.

"Njegovi komentari najavljivali su transfer spektakl. Spektakl koji djeluje groteskno i smiješno. Lewandowski je neko ko je nekako pronašao put do Bundeslige i sada želi jako daleko. Lewandowski nije jedan od nas."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Ne znam da je ikad ijedan napadač igrao za Bajern i otišao da mi nije ostao drag, osim ove kujice. Elber, Cikler, Roy Makaay, Klose, Toni, Pizzaro, pa i ovi slabi što su igrali s klupe Ali Dei, Hašemian
8 2
Mirsad1705
Uprava Bajerna, ufurani nalickani fašistoidni morbidni licemjeri, NE MOGU progutati da neko (naročito ne iz Poljske), može sam odabrati gdje želi nastaviti karijeru. Umjesto da mu ljube stopu, jer da im uzmu bodove koje su im donijeli golovi Levandovskog, bili bi ekipa iz sredine tabele, koja se bori za ligu Evrope. Ne navijam za Bajern, prije bi se reklo da su im antipatični, jer ih toliko guraju sudije i njemački fudbalski savez, jer se tako bahato ponašaju otimajući drugim klubovima dobre igrače, ali im je Levandovski doista osvjetlao obraz i pošteno odradio svoj dio posla. Sva ova blamaža oko njegovog transfera ide na dušu Bajernu, jer će tako prije odbiti nego privući neke nove zvijezde, poput Levandovskog.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi