Hasan Salihamidžić krenuo po defanzivca Atalante
Zaista je prava rijetkost vidjeti jednog štopera da sa takvom lakoćom postiže golove. Mancini je zaista jedinstven u svijetu fudbala (Foto: EPA)

Hasan Salihamidžić krenuo po defanzivca Atalante

M. Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić naporno radi na dovođenju novih pojačanja u redove minhenskog Bayerna.

Braco je praktički već završio transfer Benjamina Pavarda, put Minhena će vjerovatno i Lucas Hernandez, a defanzivni red bi mogao biti jači i za italijanskog fudbalera Gianlucu Mancinija.

Ovaj 22-godišnji štoper igra zaista odlično u ekipi Atalante. Standardan je član prvog tima, a interesantno je da za jednog defanzivca postiže veliki broj golova.

Tako je u dosadašnjem dijelu sezone u 18 odigranih utakmica postigao šest pogodaka, što je svakako impresivan učinak za ovog mladog fudbalera.

Nije nikakvo čudo što se veliki timovi raspitiju za njega. Hasan Salihamidžić će ga pokušati dovesti na Allianz Arenu, a spremna je ponuda od 20 miliona eura.

Ipak, interes za Mancinija pokazuje i Roma. Vučica je navodno i favorit za njegov potpis i bit će interesantno vidjeti šta će ovaj fudbaler na kraju odlučiti.

Mancini će već ovog vikenda imati šansu da se dokaže protiv Rome. Atalanta u Bergamu dočekuje Vučicu, a Mozzart domaćina vidi kao favorita u ovom duelu, a i kvota je veoma privlačna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Susret Atalanta - Roma igra se u nedjelju od 15 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
PA NEČE U BOSNU,JEBO PLEME SVOJE,ODVEDI NEKOG IZ BOSNE KUJO JABLANIČKA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi