PSG "gomila" veznjake: Poslata ponuda za Sanchesa!
Braco polako slaže novi Bayern. Doveli su Bavarci nekoliko mladih fudbalera, a tek se tokom ljeta očekuje dolazak velikih imena (Foto: EPA)

Nude novac i Rabiota

PSG "gomila" veznjake: Poslata ponuda za Sanchesa!

M. Šljivak

Francuski prvak PSG odlučio je tokom januara potpuno promijeniti svoj vezni red.

Lassana Diarra je čovjek na kojeg se više ne računa, ista je situacija i sa Adrienom Rabiotom, mladi Christopher Nkunku će na posudbu, a Marco Verratti se muči sa povredom.

Zato je PSG krenuo u veliku kupovinu ovog januara. Sa Zenitom je već postignut dogovor o transferu Argentinca Leandra Paredesa za 47 miliona eura, a veoma blizu su i 70 miliona eura vrijednog transfera igrača Napolija Allana.

Međutim, ni to nije sve. Sportski direktor PSG-a Antero Henrique još uvijek pokušava uvjeriti rukovodstvo minhenskog Bayerna da mu prodaju Portugalca Renata Sanchesa.

Mladi veznjak nema ništa protiv transfera. Prvi pokušaj je međutim odbijen, ali je Henrique nastavio pregovore sa Hasanom Salihamidžićem.

Navodno je dogovor zaključila mala suma koju je PSG ponudio za Sanchesa. Nije poznato koliko su novca nudili, ali je Braco tražio 15 miliona eura više.

Međutim, nova ponuda bi mogla itekako zainteresovati Bavarce. Pored novca ponuđen im je i Adrien Rabiot, a ta ponuda bi na kraju mogla i da završi ovaj transfer.

Hasan Salihamidžić potvrdio interes za Rabiota

Sportski direktor Bayern Minhena Hasan Salihamidžić otkrio je njemačkom Bildu da mu je interesantan francuski veznjak Adrien Rabiot.

Podsjetimo, radi se o fudbaleru koji je odbio produžiti ugovor sa francuskim prvakom PSG-om, a od tada je odigrao samo jedan meč za ovaj klub.

Iz francuskog kluba su objavili kako će mu dopustiti da na kraju sezone ode kao slobodan igrač, ali Bild prenosi kako ga Bayern namjerava dovesti već u januaru.

Salihamidžić je za pomenuti njemački list poručio kako on i saradnici stalno prate transfer tržište i kako je Rabiot zanimljiv igrač.

"Znate i sami kakvo je tržište. Moramo oči držati otvorene sve vrijeme, to je sve što trenutno radimo. Rabiot je zanimljiv igrač"; poručio je Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, za ovog 23-godišnjeg zadnjeg veznog igrača zainteresovana je već duže vrijeme i Barcelona, ali do dogovora sa Kataloncima do sada nije došlo.

Bayern tokom vikenda igra meč protiv Stuttgarta, a Mozzart na goste nudi zaista nevjerovatnu kvotu. Bavarci su naravno apsolutni favoriti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zlatko
Primjedba autoru ovog teksta. Ne piše se i ne kaže se ''poslata'' nego ''poslana''. Glagolski pridjev trpni se prvenstveno tvori na ''n'', ''na'', ''no'', ''ni'', ''ne'', a nikako na ''t'', ''ta'', ''to'', ''ti'', ''te'' iako se od nekih glagola može tvoriti i na ''t'', kao ''oduzeta, oteta, raspeta itd. Međutim kad postoje oblici na ''n'', onda se njima daje prednost. Dakle, kaže se: poslana, uljepšana, otpjevana, savladana, porazbijana, otpisana, umanjena itd, a nikako poslata, uljepšata, otpjevata, savladata, porazbijata, otpisata, umanjita, zaposlita, iznevjerita itd.
2 0
Fele
Mogla bi se stvoriti kolonija Francuza u Minhenu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti