Bayern je patio 90 minuta, a onda gol zbog kojeg se vrijedilo mrznuti na tribinama Allianz-Arene

Bavarci se spasili poraza

Bayern je patio 90 minuta, a onda gol zbog kojeg se vrijedilo mrznuti na tribinama Allianz-Arene

Edmir Škorić

U utorak navečer igrani su susreti 17. kola njemačke Bundeslige, a najveće iznenađenje viđeno je na Allinaz-Areni u Minhenu.

Bayern je u sjajnoj seriji i dobroj formi bez obzira na nedavni remi s Leipzigom (1:1), pa niko nije mogao da očekuje da će baš Koeln večeras da ostane neporažen na ovom gostovanju, a malo je nedostajalo da osvoje i sva tri boda.

Gosti iz Kelna su nadigrani, imali su opsadu vlastitog gola, ali sve to je bilo uzaludno Bayernu koji je ostao uskraćen za dodatna dva boda. Vodeći gol na meču postignut je već u četvrtoj minuti, a strijelac za goste bio je Skhiri. Tek u 90. minuti Bayern dolazi do gola i izjednačenja, a gol je zabio Joshua Kimmich. Postigao je prelijep gol...

Bayern i pored remija ostaje vodeći na tabeli s 36 bodova, Leipzig je drugi sa 32 boda, a treći i četvrti su Eintracht Frankfurt i Union Berlin sa po 30 bodova. Peti Freiburg također ima 30 bodova. Spomenute ekipe imaju po utakmicu manje, što znači da mogu da se primaknu Bayernu na samo tri boda zaostatka.

Za Koeln je večeras prvo poluvrijeme igrao potencijalni reprezentativac BiH Denis Huseinbašić, a očito je zamijenjen jer je imao žuti karton.

Wolfsburg Nike Kovača nastavlja sa dobrim igrama i vezao je novu pobjedu, razbivši Herthu u Berlinu sa 5:0. Svanberg je bio strijelac vodećeg gola u četvrtoj minuti, potom je u 31. Arnold povisio na 2:0, a zatim je Wind postigao gol za 3:0 u 34. minuti. Domaćina je dokrajčio Baku u 72. minuti. Peti gol djelo je Marmousha u 86. minuti.

Stuttgart je u gostima kod Hoffenheima napravio preokret, vodio 2:1 i bio na pragu pobjede, ali je u zadnjim sekundama primio gol za 2:2. Guirassy i Endo pogađali su za preokret, a prethodno je Kramarić u 11. minuti pogodio za 1:0. Kramarić je pred posljednji sudijski zvižduk zabio za 2:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Važna pobjeda za Stuttgart u borbi za opstanak, dok je Wolfsburg stigao na šesto mjesto sa 29 bodova i nastavlja svoju borbu za Evropu.

Nešto ranije Leipzig je kao gost razbio Schalke sa 6:1, dok su ostali mečevi na programu sutra, a to su dueli Mainz - Borussia Dortmund, Weder - Union Berlin, Bayer - Bochum, Augsburg - Borussia M., te Freiburg i Eintracht Frankfurt.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
I ovaj bauern postao kanta za nabijanje.
1 3
Noname992
Dok Musiala igra Bayern neće doći do nekog ozbiljnog niza
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi