Šok u Ligi prvaka, pa šok i na transfer tržištu: Salihamidžić je opet zakasnio!

Rudiger je odabrao Real

Šok u Ligi prvaka, pa šok i na transfer tržištu: Salihamidžić je opet zakasnio!

E. Škorić

U BIdovom podcastu "Bayern Insider" govorio je nogometni urednik spomenutog njemačkog dnevnika Christian Falk, koji je godinama unazad dobro obaviješten o dešavanjima u Bayernu.

Falk je, između ostalog, govorio o propustima Bayernovih direktora kada su transferi u pitanju. Ponovo je naglasio neuspješne poteze sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Naime, Falk je gostujući u "Bayern Insideru" rekao da je Salihamidžić dan nakon remija s Villarrealom (1:1) i eliminacije u četvrtini finala Lige prvaka kontaktirao predstavnike Chelseajevog stopera Antonija Rudigera (29), ali je već bilo prekrasno, jer je Nijemac već bio dogovorio transfer u Real Madrid.

Oklijevanje je ponovo koštalo Bayern, tvrdi Falk, koji podsjeća i na slučaj Nica Schlotterbecka (22), koji je na kraju završio u Borussiji Dortmund, pošto je ovaj tim bio brži i konkretniji od Bayerna.

Salihamidžić i njegove kolege u sportskom menadžmentu kluba imali su nekoliko promašaja, a svaki naredni bit će pod još većom lupom, a nekadašnji reprezentativac BiH pod još većim pritiskom.

"Lewandowskom ugovor ističe na ljeto 2023. godine, baš kada i Salihamidžiću, ali čini mi se da
će Poljaka biti puno teže zamijeniti, a Hasanova zamjena uvijek je spremna", naveo je Falk, urednik sportskog dijela Bilda.

Salihamidžić je sve više na udaru kritika, a one će biti još veće ukoliko zaista Lewandowski ovog ljeta potpiše za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Barceloni Poljaka navodno čeka trogodišnji ugovor po kojem bi mogao zarađivati i do 35 miliona eura godišnje, što je i previše s obzirom na finansijsku situaciju kakva vlada na Camp Nouu.

Ove sezone Robert Lewandowski se ponovo može pohvaliti fantastičnom statistikom. U 45 do sada odigranih utakmica za Bayern postigao je 49 golova i dodao tome sedam asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Joj tačno radi loše svoj posao!! Katastrofa! 10 godina zaredom prvaci države, sad će kokošari reći lahko je osvojiti Bananaligu, pa onda 2013, 2021 liga šampiona plus uvjek u završnici tog istog takmičenja. Stvarno čovjek nema pojma.
4 1
krems_krems12
Alphonso Davies, Jamal Musiala, Lucas Hernandez isto tako su njegovi "promasaji". Rüdiger je smjesan igrac i uopste nije za Bayern, kiks od igraca koji ce u Realu debelo grijati klupu. Sto se tice Lewandowskog, Bayern ima svoju filozofiju da sa starijim igracima jednostavno ne produzavaju ugovore vise od godinu dana. Ova cifra za Lewandowskog koja se spominje da ce primati u Barceloni je itekako nerealna, jer nije moguce da se klub finansijski oprovio u roku od godinu dana i da mogu sada davati bas tolike plate. Lewa, ako i ode iz Bayerna tu je alternativa itekako spremna i sigurno da ce biti spektakularna jer Njemci su to. Nista ne prepustaju slucaju, za sve imaju plan.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi