Salihamidžić je sinoć donio najtežu odluku!

Otkako je sportski direktor Bayerna

Salihamidžić je sinoć donio najtežu odluku!

Admin Čaušević

Nekoliko teških sedmica je iza Hasana Salihamidžića. Našao se pod pritikom da donese ispravnu odluku, svjetan da ne smije pogriješiti inače će se suočoti sa novim kritikama.

Glavni krivac za sve je Manuel Neuer. Iskusni golman i kapiten Bavarca je slomio nogu na skijanju i za njega je sezona završena. Pokazao je veliku neodgovornost i zadao glavobolju rukovodstvu Bayerna.

Već sedmicama traje vaganje kakvu odluku donijeti, a čini se da je Salihamidžić prelomio u ponedjeljak navečer te je izabran Neuerov privremeni nasljednik.

Od Neuerove povrede pa do danas nekoliko golmana se povezivalo sa Bayernom. Najzvučnija imena su svakako Dominik Livaković, Yassine Bounosu, Alexander Nubel i Yann Sommer.

Vijesti iz Njemačke govore da je Salihamidžić za Neurovog nasljednika izabrao Yanna Sommera kojem će to biti transfer karijere.

Iskusni Švicaraca je rekao čelnicima Borussije Moenchengladbach da se želi priključiti Bayernu, a dosadašnji klub je spreman da mu ispuni tu želju.

Oglasi

Bavarci će za igrački karton pouzdanog golmana koji nosi nadimak "Čudak" platiti oko pet miliona eura, ali će dobiti i sigurno pojačanje među stativama.

Sommer već godinama brani na vrhunskom nivou u dresu Borussije iz Monchengladbacha, a početkom ove sezone srušio je rekord po broju odbrana u jednom meču i to upravo protiv Bayerna.

Njegove odbrane su zaista spektakularne i često je znao donijeti bodove svom timu za koji je odigrao ukupno 335 utakmica tokom osam godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prethodno je Sommer branio za Grasshoppers, Basel i Vaduz, a za reprezentaciju Švicarske nastupio je ukupno 80 puta.

Vrlo izvjesnim transferom u Bayern konačno će ovaj 34-godišnjak dobiti priliku da osvoji neki od prestižnijih trofeja u svijetu fudbala poput Bundeslige ili Lige prvaka.

Top Komentari

Halland
Naš Hasan,glavni covjek jednog od najvećih klubova svijeta...Ponosni moramo bitina ovakve ljude
7 1
Convicts
Divi ganje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi