Hasan Salihamidžić zakazao razgovor sa Mauricijom Pochettinom
(Foto: EPA)

Bayern želi Argentinca na mjestu trenera

Hasan Salihamidžić zakazao razgovor sa Mauricijom Pochettinom

M. Šljivak

Mauricio Pochettino ostao je prije nekoliko dana bez posla.

Argentinski stručnjak je nakon pet godina dobio otkaz u Tottenhamu, a na njegovu poziciju imenovan je Jose Mourinho.

Ipak, 47-godišnji stručnjak neće biti dugo bez posla. Ponude mu stižu sa svih strana, a kako stvari stoje on će ubrzo sjesti na klupu Bayerna.

Bavarci su nedavno otpustili Niku Kovača. Na njegovo mjesto je privremeno sjeo Hansi Flick, koji će na ovoj poziciji ostati do kraja polusezone.

Ubrzo bi poziciji trenera bavarskog velikana trebao preuzeti Pochettino. Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić zakazao je sastanak sa Argentincem i ponudit će mu posao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Salihamidžić je spreman odmah angažovati Pochettina, ali će na kraju Argentinac biti taj koji će donijeti odluku o tome kad će i hoće li preuzeti Bayern.

Pochettino se već dugo povezuje sa raznim ekipama. Pored Bayerna navodni interes za njega pokazuju Real Madrid i Manchester United, ali ovi klubi trenutno imaju menadžera i on je najbliži klupi tima iz Minhena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Koliko se samo Tottenham zeznuo. Pored ovakvog strucnjaka oni uzeli Mourihna
2 1
premium
Najzahvalniji igrač Bayernov svih vremena. Hasan. Ko god da go on prvi trci da čestita.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi