Hasić napustio Rudar: Vrijeme je za novi izazov

Slobodan igrač

Hasić napustio Rudar: Vrijeme je za novi izazov

E. Škorić

Bivši mladi bh. reprezentativac Šerif Hasić raskinuo je ugovor s kakanjskim Rudarom.

Hasić je u redove Rudara stigao u januaru prošle godine, ali nakon godinu dana došlo je vrijeme za rastanak. Kaže kako mu je bilo zadovoljstvo braniti boje prvoligaša iz Kaknja, ali da je spreman za novu stranicu u životu.

"U Rudaru sam proveo lijepu godinu, ali fudbal je takav, katkad morate napraviti promjene iz ovog ili onog razloga. Hvala Rudaru i navijačima na svemu, a ja krećem u novi izazov", kazao je Hasić.

On je prije Rudara igrao za Mladost DK, bio član tuzlanske Slobode, Zvijezde iz Gradačca, Čelika, a u karijeri je imao priliku da igra u inostranstvu - u Hrvatskoj, Srbiji, Švicarskoj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dvadesetdevetogodišnji Hasić rođen je u Zenici, a igra na poziciji zadnjeg ili centralnog veznog. Ove sezone je u Prvoj ligi FBiH upisao 11 nastupa, te ej postigao jedan gol. U Kupu ima jedan nastup i jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi