Hasukić: Bod u Živinicama od posebnog značaja, Zvijezda je pravi izbor za mlade igrače
Hasukić se izborio za povjerenje trenera Mileta Lazarevića, pa je u Živinicama protiv Slavena zaigrao od prve minute (Foto: Redžep Kadrić)

Mladi ofanzivac gradačačkog prvoligaša

Hasukić: Bod u Živinicama od posebnog značaja, Zvijezda je pravi izbor za mlade igrače

E. Škorić

Pravi mali podvig napravili su nogometaši Zvijezde u Živinicama, pošto su se tri puta vraćali s igračem manje i na kraju osvojili bod protiv Slavena.

U Gradačcu su se pribojavali gostovanja Slavenu, svjesni da je stadion u Živinicama izuzetno "škrt" kada je u pitanju podjela bodova, pa u Zvijezdi mogu da budu sretni što su osvojili makar bod.

A taj "makar" bod je zaista teško osvojen. Mirnes Salihović, Kristijan Mujić i Faruk Gogić su zabijali za vodstvo domaćeg tima, ali bi gosti uvijek uzvraćali.

Kod 1:0 je pogodio Amar Mehić, kod 2:1 Ognjen Jaćimović i kod 3:2 Kenan Šarić u 71. minuti, dok je isključenje Nikole Šarkanovića iz 15. minute uveliko odmoglo crveno-bijelima.

I u ovom meču je trener Mile Lazarević šansu pružio mladim igračima i to je nešto po čemu je prvoligaš iz Gradačca prepoznatljiv ove sezone. Svoje minute dobio je i Esmir Hasukić, koji je igrao od prve minute, da bi ga trener zamijenio dvadesetak minuta prije kraja. Radi se o kvalitetnom i jako talentovanom ofanzivcu koji je ponikao u Zvijezdi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Drago mi je što sam dobio šansu u Živinicama, gdje smo uspjeli da ostanemo neporaženi i bod s ovakvog gostovanja i u onakvim okolnostima ima poseban značaj. Sigurno je da će nam donijeti dosta samopouzdanja", rekao je Hasukić za naš portal, pa je istakao:

"Trener Lazarević i njegov pomoćnik Klopić dobro rade s nama mladima i pokazali su da se ujedno može imati i dobre rezultate, ali i davati šansa igračima iz vlastitog pogona. Zvijezda je idealno mjesto za razvoj mladih igrača, imamo fantastične uslove, a koliko znam još će biti poboljšani u narednom periodu. Meni lično odgovara, a minute koje dobijam u Prvoj ligi pomoći će mi da budem još čvršći i spremniji za naredne stvari koje me čekaju u karijeri".

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi