Hatem Ben Arfa stiže u Seriju A?!

Razgovori obavljeni

Hatem Ben Arfa stiže u Seriju A?!

Nekada velika zvijezda i još uvijek veliki fudbalski majstor, Hatem Ben Arfa bi se uskoro trebao okušati i u Seriji A.

Još ranije se špekulisalo da bi 32-godišnji ofanzivni veznjak mogao put Apenina, ali se tada kao njegov mogući novi klub pominjala Sampdorija.

Ipak, sada se vjeruje da bi Ben Arfa jako brzo mogao biti predstavljen kao novo pojačanje Fiorentine.

Ben Arfa je dotakao dno u PSG-u, da bi potom prešao u Rennes i tom timu pomogao da osvoji Kup Francuske, pobjedom upravo nad PSG-om u finalu.

Ipak, nakon pomenutog finala, u maju ove godine, objavljeno je da Ben Arfa neće biti članom Rennesa nakon završetka sezone.

Ben Arfa je tako slobodan igrač od kraja prošle sezone, a od tada su najintenzivnije bile špekulacije da bi karijeru mogao nastaviti u turskom Fenerbahčeu.

Ipak, sada italijanski "transfer guru" Gianluca Di Marzio tvrdi da je Fiorentina obavila razgovore sa Ben Arfom i da bi on mogao postati drugo veliko "besplatno" pojačanje Viola ovog ljeta. Podsjetimo, još ranije je na Artemio Franchi stigao Franck Ribery - nakon što mu je istekao ugovor sa Bayernom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, danas Fiorentina odrađuje veliki posao s obzirom da je uspjela osigurati potpis 22-godišnjeg Pedra iz Fluminensea, te da je jako blizu dovođenja Rachida Ghezzala iz Leicestera.

Treba podsjetiti i da je Fiorentina ovog ljeta uspjela osigurati usluge Kevin-Princea Boatenga, Ericka Pulgara, Dalberta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi