Mikel Arteta prekrižio zvučno ime i poručio mu da može ići iz Arsenala?

Nakon samo pola sezone

Mikel Arteta prekrižio zvučno ime i poručio mu da može ići iz Arsenala?

Eldar Ganibegović

Španski stručnjak Mikel Arteta želi naredne sezone napasti titulu prvaka Engleske i u tom kontekstu već planira neke rezove u timu Arsenala.

Kako bi Arsenal osvojio prvenstvo naredne sezone, Mikel Arteta je spreman napraviti neke promjene u timu, te je već donio određene odluke. 

Došao je zimus iz Chelseaja za sumu od 11,3 miliona eura, Jorginho bi mogao da napusti Emirates nakon samo pola sezone.

Mikel Arteta želi da se timu pridruži Declan Rice, vezni igrač West Hama, pa bi iz tog razloga, ako bi do tog transfera došlo, Jorginho bio izbačen iz početnih 11, te ujedno i napustio tim. 

Pored Declana Ricea, Mikel Arteta se takođe fokusirao na Moisesa Caiceda iz Brightona, a vidjet ćemo da li će oba igrača uspjeti dovesti u redove svog tima. 

Oglasi

Za jednog od njih dvojice, Mikel Arteta bi mogao da napravi mjesta u timu, s obzirom da bi Jorginho mogao pojačati Lazio, a kontakti igrača i kluba su već uspostavljeni i postoji interes s obje strane. 

Maurizio Sarri je taj koji je doveo Italijana u Premier ligu, a sada ga želi vratiti pod svoju komandu u rimskom klubu koji će naredne sezone igrati Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jorginho je minule sezone nastupio 41 put u dresu Chelseaja i Arsenala, te postigao tri gola uz jednu asistenciju. 

Od toga je u dresu Arsenala nastupio 16 puta uz tu jednu asistenciju, no svakako da se dobro pamti njegov šut protiv Aston Ville kada se lopta od prečke pa od leđa golmana odbila u gol i otvorila Arsenalu vrata titule, do koje na kraju nisu uspjeli doći. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi