Havertz gura Chelsea prema Ligi prvaka

Važna pobjeda Plavaca

Havertz gura Chelsea prema Ligi prvaka

E. Škorić

Kai Havertz bio je junak današnje pobjede Chelseaja.

Chelsea je u susretu 34. kola engleskog Premiershipa ugostio Fulham u malom londonskom derbiju i na kraju došao do 17. pobjede u sezoni. Bez previše muke, očekivano, Plavci su se učvrstili na četvrtom mjestu i sada imaju 61 bod, šest više od petoplasiranog West Hama, ali i utakmicu više.

Što se Fulhama tiče, odavno ne zna za pobjedu i sada je na korak od ispadanja zajedno s WBA i Sheffield Unitedom.

Kai Havertz je odigrao sjajan meč, pa je sa po jednim golom u oba poluvremena osigurao trijumf svom timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvo je u 10. minuti pogodio na asistenciju Mounta, a onda u 49. minuti na zaista perfektno ubacivanje sunarodnjaka Wernera.

Za Chelsea slijedi sada koji dan odmora, pa važna utakmica i revanš s Real Madridom u polufinalu Lige prvaka. Podsjetimo da je bilo 1:1 u Madridu, a u srijedu se revanš igra na Stamford Bridgeu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi