Hazard: Andy Carroll? Ne, ja bih radije da dovedu Edina Džeku
U Tottenhamu radije žele vidjeti Edina Džeku nego nekog drugog napadača ako već neko treba da zamijeni Harryja Kanea

Bivši igrač Tottenhama jasan

Hazard: Andy Carroll? Ne, ja bih radije da dovedu Edina Džeku

Edmir Škorić

Edin Džeko na meti je Tottenhama, koji je u potrazi za napadačem nakon što se povrijedio Harry Kane.

Kane će pauzirati duži period, pa Spursi traže novog golgetera, a na meti je nekoliko iskusnih nogometaša.

Među njima su i Andy Carroll i Edin Džeko, a bivši igrač londonskog kluba Micky Hazard smatra da je bh. reprezentativac ipak bolja opcija za trenera Mauricija Pochettina.

"Htio bih vidjeti Edina Džeku u Tottenhamu. Mislim da je on vrhunski igrač, a da trenutno nije u vrhunskom klubu. Srećom, to nije moja odluka, ali da sam menadžer Spursa ne bih pokušavao dovesti Andyja Carrolla", rekao je Hazard, pa je dodao:

"Mislim da se ne bi uklopio u naš način igranja. Mislim da bi se u naš stil igre bolje uklopio Edin Džeko".

Na kraju će ipak Pochettino odlučiti koga dovesti, s tim da bi mu Carroll daleko pristupačniji i jeftiniji bio od Edina koji ima ugovor s Romom, a koji se ranije povezivao s Chelseajem i u jednom trenutku je izgledalo kao da će zaista potpisati za Plavce.

Edina Džeku žele i West Ham, te Everton

Edin Džeko uskoro će napuniti 33 godine, ali je i dalje veoma zanimljiv fudbaler na fudbalskom tržištu, posebno za ekipe iz engleske Premier lige.

Bh. napadača koji je trenutno član Rome u svojim redovima silno želi vidjeti londonski West Ham, koji Edina vidi kao idealnu zamjenu za Austrijanca Marka Arnautovića.

Izvjesno je da će Arnautović napustiti Čekićare. Dobio je ponudu iz Kine koja se teško odbija, a menadžer West Hama Manuel Pellegrini kao idealno rješenje za svoj tim vidi Džeku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ponuda je navodno već na stolu Rome. Engleski premierligaš je za usluge bh. dijamanta ponudio 20 miliona eura, a Džeki nude godišnju platu od četiri miliona eura. Osim West Hama i Tottenhama, navodno ga želi i Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi