Hazard: Bolje poraz sa Belgijom nego pobjeda sa Francuskom

Na kraju ipak ponosan

Hazard: Bolje poraz sa Belgijom nego pobjeda sa Francuskom

Fudbalska reprezentacija Belgije završila je svoje učešće na Svjetskom prvenstvu u polufinalu, gdje je sinoć zaustavljena od Francuske.

Trikolori su golom Umtitija slavili sa 1:0 i plasirali se u veliko finale, a u poraženom timu je još jednom najbolji bio kapiten ekipe Eden Hazard, koji je nakon ispadanja sa Mundijala ipak bio zadovoljan i ponosan.

"Draže mi je što sam izgubio sa ovakvom Belgijom nego da sam pobijedio sa onakvom Francuskom. Oni se brane čvrsto i veoma efikasno, nismo im našli nijednu slabu tačku. Trebao nam je mali momenat magije da postignemo gol, ali nažalost nije ga bilo", rekao je Hazard, te nastavio:

"Vidjeli smo fantastičan belgijski tim koji je eliminisan od tima koji je od nas bio čvršći. Mislim da možemo biti ponosni na ovo što smo ostvarili, bez obzira na sve. Kao kapiten, sretan sam što sam dio ovog tima".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Belgijancima i Hazardu preostaje borba za treće mjesto, gdje će igrati protiv poraženog iz duela Engleske i Hrvatske.

Top Komentari

xavi26
a kao vi igrali napadački protiv Brazila!?
16 2
casimiro
pjevaj ti sad borbene.ko te pita?pa,pa...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi