Hazard: Sarri je bolji od Mourinha i Contea!

Belgijanac sasvim iskren

Hazard: Sarri je bolji od Mourinha i Contea!

Najbolji igrač Chelseaja Eden Hazard je ranije u nekoliko navrata javno hvalio svog trenera Maurizija Sarrija, ali posljednja izjava je nadmašila sve prethodne.

Belgijanac je sa Chelseajem osvajao titule u Premier ligi i pod vodstvom Josea Mourinha i Antonija Contea, ali nikad mu nije bilo ljepše igrati nego sada kada je tu Maurizio Sarri.

"Mislim da je on sjajan menadžer. Kada igrate fudbal, sve što želite je saradnja sa trenerima koji imaju filozofiju poput Sarrija. On zaista traži od nas da igramo fudbal, u pravom smislu te riječi, a to je nešto što i ja želim", započeo je Hazard, te nastavio:

"Imali smo sjajne rezultate u prošlosti i otkako sam tu, zato ne mogu reći da su raniji menadžeri bili loši. Ali u smislu ljepote u igri, Sarri je definitivno bolji i od Mourinha i od Contea. Otkako sam u Chelseaju, nikad nismo igrali ljepši fudbal sa toliko pasova i kretnji. Imamo dobre igrače u timu, red je da to iskoristimo na najbolji način i za sada nam ide odlično".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sarri je trener koji mnogo komunicira sa igračima. Voli da se šali, a svoj posao obavlja strastveno. Taj čovjek se iskreno trudi da nam uljepša svaki trening i da i mi uživamo u svemu", dodao je Hazard.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti