Henderson: Nećemo podcijeniti Romu

Kapiten Liverpoola pred polufinale Lige prvaka

Henderson: Nećemo podcijeniti Romu

Kapiten Liverpoola Jordan Henderson poručuje pred polufinalne utakmice Lige šampiona da njegov tim neće podcijeniti Romu.

Liverpool i Roma će sredinom naredne sedmice igrati prvi susret polufinala Lige prvaka, a mnogi malu prednost pred ovaj dvomeč daju Liverpoolu, iako je Roma u prethodnom kolu izbacila Barcelonu.

Henderson poručuje da je Roma sjajan tim sa odličnim individualcima i da njegovu ekipu očekuju dvije teške utakmice.

"Sigurno ih nećemo podcijeniti. Pobijedili su Barcelonu 3:0 i pokazali su da su top tim. Imat ćemo teške utakmice i kući i u gostima. Gledao sam ih nekoliko puta i vidio sam da imaju dosta dobih igrača. Bit će to težak test kao što obično i biva u polufinalima Lige prvaka", rekao je Henderson i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U ovoj fazi takmičenja igraju samo dobri timovi i nije važno protiv koga igrate. Bit će ovo izazov za nas, ali ulazimo puni samopouzdanja nakon partija koje smo pružili u prethodnoj rundi. Roma je fantastičan tim i bit će to sjajan test, morat ćemo sačekati da vidimo šta će se desiti".

Podsjetimo, prvi susret se igra u utorak na Anfieldu, a revanš je na rasporedu 2. maja na Olimpicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi